Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Petra van Amerongen

Het schokkende verhaal van Dana Vulin

Het schokkende verhaal van Dana Vulin

Ik wil je het verhaal vertellen van de in Perth wonende Dana Vulin. Het is schokkend, ongelofelijk en niet voor te stellen wat deze bewonderenswaardig moedige vrouw heeft meegemaakt in haar jonge leven.

Afgelopen week is Natalie Dimitrovska, 28, veroordeeld tot zeventien jaar gevangenisstraf vanwege de gruwelijke verminking van Dana, in februari afgelopen jaar. Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat Natalie Dana diverse keren bedreigde ‘haar mooie gezicht’ te mismaken. Omdat Natalie dacht dat Dana een affaire had met haar man.

Nadat Natalie samen met een mannelijke vriend in de ochtend op 16 februari 2012 inbrak in Dana’s huis en haar aggresief wakker maakte, ontstond er een discussie waarbij Dana ontkende dat ze een relatie had met de echtgenoot  van Natalie. Vervolgens werd er door Natalie drugs verhit in Dana’s woonkamer waarop Dana de aansteker afpakte. Daarna goot Natalie een volle fles spiritus over Dana heen, die vlam vatte. Het meest schokkende in deze zaak is dat Natalie vervolgens lachend wegliep en Dana brandend achterliet.

Na de veroordeling heeft Dana nu besloten om een interview te geven om geld in te verzamelen om haar lichaam te reconstuctueren. Dana’s lichaam was voor meer dan 64% verbrand. Haar chirurg verklaarde dat het ongelofelijk is dat ze dit heeft overleefd. Met tranen in mijn ogen heb ik gekeken naar de documentaire, deze jonge vrouw is zo ongelofelijk moedig en sterk, haar doorzettingsvermogen is niet te beschrijven.

Dana omschrijft de aanval als een grote menselijke vuurbal, ze was direct geheel bedekt met vlammen. Je kunt je niet voorstellen wat je voelt als je van zeer attractieve jonge vrouw verandert in een huidloos skelet. De eerste keer dat Dana foto’s zag van zichzelf nadat ze uit haar kunstmatige coma ontwaakte, was haar reactie dat haar ziel was gebroken en daarna zakte ze weg in bewusteloosheid. Totaal gebroken. De Dana van de buitenkant was verdwenen.

Deze jonge, intelligente vrouw vecht om haar leven terug te krijgen. Praten, lopen, alles doet pijn en heeft ze opnieuw moeten leren. Ze kan nooit wennen aan de reactie van kinderen die bang voor haar zijn en ze kan nooit accepteren dat iemand haar bewust heeft aangestoken.

Ondanks dat ze blij is met de veroordeling, is het hard om te accepteren. Natalie’s leven zal relatief normaal zijn na haar gevangenisstraf, al is er nog een slachtoffer in deze zaak, het tweejarige dochtertje van de dader. Maar Dana’s leven zal nooit meer hetzelfde zijn…

WERELDWIJVEN | PETRA VAN AMERONGEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser