Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Nienke Bos

Bevroren tenen en skibroekenafgunst

Bevroren tenen en skibroekenafgunst

In de maand januari zijn in Letland maar liefst 150 mensen in het ziekenhuis opgenomen met bevriezings- en onderkoelingsverschijnselen.

In Litouwen was het ook koud, maar daar blijft schoonheid belangrijker dan comfort.

Thermo-onderbroeken
Hoewel de winter in Nederland maar niet op gang lijkt te komen, hebben we in de Baltische landen dus al veel plezier gehad van onze lange thermo-onderbroeken. Toch ging er het eén en ander mis.

Ziekenhuis
Het jongste slachtoffer onder de 150 mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is een achtjarig meisje. Ze liep bevriezingsverschijnselen op aan haar benen toen ze van school naar huis liep. Een 95-jarige man maakte een ongelukkige val, spendeerde meerdere uren op een onverwarmde vloer en werd uiteindelijk met onderkoelingsverschijnselen richting het ziekenhuis gebracht. De meeste slachtoffers van de kou werden in de Letse hoofdstad Riga geregistreerd en hadden te veel sterke drank tot zich genomen met het gevolg de ijzige kou niet meer te voelen.

Skibroek
Eind januari stond in het teken van enkele prachtige zonnige dagen in Litouwen. De temperatuur lag rond -20, maar door de harde wind was de eigenlijke gevoelstemperatuur al gauw -30. Niets mis mee, zolang je je maar goed aankleedt wanneer je naar buiten gaat. Het viel me op dat de jonge meiden me nogal raar aankeken toen ik met mijn helemaal niet zo raar uitziende zwarte skibroek over straat liep. Zijzelf droegen transparante panty’s. Mijn Litouwse vrienden vertelden dat het Litouwse schoonheidsideaal zelfs met deze temperaturen comfort nog overheerst. Ben ik dan misschien toch zo’n typisch Nederlandse trien met een ‘lekker comfortabel, ook al ziet het er niet al te stylish uit’ mentaliteit?

Foto: Nienke Bos

WERELDWIJVEN | NIENKE BOS

Bron: baltictimes.com

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser