wereldwijven

Het 'hondenleven' in Tokio door de ogen van wereldwijf Yvonne

Het 'hondenleven' in Tokio door de ogen van wereldwijf Yvonne

Wereldwijf Yvonne woont in Japan, het land waar meer huisdieren dan kinderen zijn. Zelfs in miljoenenstad Tokio. 

| Yvonne Gerritsen

Er wordt weleens gezegd dat Japanners voor een hond kiezen om het gebrek aan kinderen te compenseren. Yvonne ging op onderzoek uit.

Lees ook
5x redenen waarom Uruguay verreweg het fijnste land van Zuid-Amerika is

Naar de hondenshoppingmall
Zelf hebben wij geen hond en dus ging ik voor dit praktijkonderzoek met een vriendin met hond op stap. Haar Basset Hound Evie leek het wel gezellig te vinden. Omdat honden nog populairder zijn dan kinderen, zijn er ook veel winkels voor honden. Er is zelf een hele shoppingmall, geheel ingericht om het hond en baasje naar de zin te maken. Op de begane grond mogen honden aan de lijn mee naar binnen, op de eerste verdieping alleen als ze in een tas zitten. Dat is voor de hier populaire kleine schattige exemplaren geen probleem, maar voor onze Evie van 17 kilo wel.

Geföhnde honden
Dus eerst maar eens de begane grond verkennen. Op het eerste gezicht lijken hier alleen babywinkels te zijn, we zien kinderwagens en kleine kleertjes. Maar als je beter kijkt, zijn deze wel degelijk bedoeld voor honden: schattige jurkjes, stoere bodywarmers, hippe spijkerbroeken, gympen, regenjassen, hoedjes, strikjes, je kan het zo gek niet bedenken. Er is een speelplek voor honden, vergelijkbaar met de ballenbak van Ikea. Een hondensalon voor een totale make-over: wassen, knippen, verven, föhnen en touperen. Je kunt zelfs een hond huren om mee te gaan wandelen.

Lees ook
Wereldwijf Yvonne duikt in de gayscene van Tokio

Een jas oor Evie
Onze Evie was duidelijk een beetje aan de grote kant voor Japanse begrippen. De Japanse verkoopdames keken wat moeilijk toen we hen vroegen om de maat van onze hond op te nemen, maar ‘nee’ zeggen doen ze hier niet gauw. Uiteindelijk vonden we toch een winkel waar ze ook een maatje meer verkochten. Na verschillende pas-sessies die Evie gelaten toeliet, kozen we voor een heerlijk zachte, warme jas.

Hondenlunch met vork
Zo, nu we geslaagd waren met shoppen, was het natuurlijk tijd voor lunch, en Japan zou Japan niet zijn, als je bij al deze hondenwinkels niet ook een hondenrestaurant zou hebben. De hond mag mee naar binnen, op een kleedje mogen de kleintjes zelfs op de stoel naast je zitten. En dan krijgen ze een eigen menu om uit te kiezen: hamburger in de vorm van botjes, steak, natuurlijk hotdogs en zelfs een ijsje als toetje. Voor de dieet bewuste baasjes staat er ook bij vermeld hoeveel calorieën iedere maaltijd heeft. En de hond krijgt er ook een eigen vork bij!

Spa
Al met al een geslaagd uitje, wat vraagt om een vervolg, want bij vertrek kwamen we ook een honden ‘spa’ tegen. Ik weet niet of Evie dat ziet zitten. Misschien huren we voor die gelegenheid een Japanse hond.

WERELDWIJVEN | OPMERKELIJK | YVONNE GERRITSEN | BUITENLAND

Foto: Yvonne Gerritsen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wereldwijven

+ -

Meest gelezen

Meer wereldwijven

Lees dit ook even

Meer wereldwijven

Please update your browser