Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Floor Veer

Zorgwekkende trend: sexy dansfilmpjes van heel jonge meisjes

Zorgwekkende trend: sexy dansfilmpjes van heel jonge meisjes

Een meisje van nog geen vijf, dansend als een vrouw van dertig. Steeds vaker verschijnen er op social media filmpjes van jonge meisjes, sensueel dansend, aangemoedigd door hun moeders. 

| Floor Veer

Steeds vaker verschijnen er filmpjes van jonge meisjes die heel uitdagend dansen. De meningen zijn verdeeld, van O, my God, tot O, wat schattig.

Tegen de muur!
In een filmpje dat momenteel viraal gaat, moedigt de moeder het meisje – dat in een ultra kort topje en met make-up danst – aan om tegen de muur te dansen en op z’n hondjes te bewegen. Hoewel dansen al vanaf heel jong bij de cultuur hoort, gaat dit ook voor veel Colombianen te ver. De titel van deze video is: Waar stopt het?

Er vroeg bij zijn
Tot een paar jaar terug leerden kinderen nog de traditionele dansen, en misschien een keer de salsa. Inmiddels is het tropical, reggaeton en champeta wat de klok slaat. De melodietjes van deze genres zijn leuk en vrolijk, maar de tekst is vaak zeer expliciet en behoorlijk vulgair. Een voorbeeld: het eerste nummer dat je hoort gaat over een timmerman en een zaag – op het eerste gehoor onschuldig. Totdat je weet dat hij zingt: vannacht ga ik zagen (maak maar een zaagbeweging met je hand om de dubbele betekenis te ontdekken), ik ben de timmerman, ik ben degene die haar vastspijkert…

Eigen ervaring
Ook op de school waar ik een tijd les heb gegeven, heb ik kinderen zo zien dansen. Met plaatsvervangende schaamte keek ik naar jongens die als koning op de vloer lagen terwijl meisjes om/over/boven hem dansen. En dan andere leerkrachten? Die moedigden het alleen maar aan.

Oordeel zelf
Bekijk het filmpje hier.

 

 

 

NIEUWS | WERELDWIJVEN | FLOOR VEER

Bron: Facebook | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

PeterPeter

AUB, laat die weg blijven. Laat ze zich maar met de opvoeding bezig houden, want zingen kan ze toch al niet!

PeterPeter

Wat moet je nou met zo'n kind? Dacht je nou werkelijk dat mannen hier op zitten te wachten? Zielige bedoeling! Die ouders moeten zich kapot schamen, laat dat kind gewoon kind zijn! Snap niet waar we/ze mee bezig zijn!

JuliaJulia

Vrij erg dat jullie een link naar het filmpje geven. Nog erger dat dit filmpje nog steeds online staat op FB. Pedofielen zullen ervan smullen.

MiranMiran

Te triest voor woorden....

DameDame

Verschrikkelijk dat dit meisje haar kind zijn zo wordt ontnomen. Bovendien maak ik me ernstige zorgen op het effect op pedofielen als zij dit filmpje zien. Zij zullen er van overtuigd raken dat zulke jonge kinderen 'het zelf willen'.

Lees dit ook even

Please update your browser