wereldwijven

Amerika krijgt maar geen genoeg van de 'ugly Christmas sweater'

Amerika krijgt maar geen genoeg van de 'ugly Christmas sweater'

De wereldberoemde kerstboom op Rockefeller Plaza in New York is weer verlicht en daarmee is Holiday Season 2016 officieel begonnen. 

| Ing Hofman

Tijd voor eggnog, candy canes en heel veel ugly Christmas sweaters.

Lees ook
Post-its in metro New York bieden teleurgestelde kiezers steun

Ouderwetse breisels
Jaren geleden waren (groot)moeders nog druk met de breipennen in de weer om old fashioned kersttruien te maken. Deze werden vol trots gedragen met kerst, met name door de oudere garde. Een trui met inbrei patroon van Santa, Rudolf of een kerstboom deed het altijd goed. En de jongere generatie maar hopen, dat er voor hun geen ‘fijn cadeau’ onder de boom klaar lag.

Hip of een modeflater?
Maar tijden veranderen. Onder invloed van de hipsters zijn de gebreide truien weer erg actueel. Gedragen op een stoere spijkerbroek en een retro bril op je neus, hoor je er helemaal bij. Maar de meeste Amerikanen maken er een modieuze puinhoop van en slaan de plank wat mij betreft volledig mis met hun sneeuwman of kerstballen sweater. Geinig voor kinderen maar toch iets minder charmant voor volwassenen.

Lees ook
Wereldwijf Saskia: ‘Mama, Amerika krijgt een slechte president’

Ugly Sweater Christmas Party
Toch zijn de lelijke kersttruien niet aan te slepen. Niet in de laatste plaats door het fenomeen Ugly Christmas Sweater Parties. Oud advocaat Evan Mendelsohn en studiegenoot Nick Morton konden nooit echt geschikte truien vinden voor die feestjes tijdens Holiday Season en zagen het gat in de markt. Met de hulp van Shark Tank investeerder Robert Herjavic, hebben zij succesvol een bedrijf in foute kersttruien opgezet: Tipsy Elves.

Succesvolle business
De heren hebben het inmiddels goed voor elkaar. Hun truien werden zo populair, dat Tipsy Elves zelfs een deal kon sluiten met veel colleges. Studenten van diverse universiteiten kunnen een kerstsweater zonder humoristische knipoog maar mèt schoollogo bestellen. Eerder moest Tipsy Elves het hebben van zes weken rond kerst. Hun assortiment is tegenwoordig all(year)round.

Caribische kerst
Na twee internationale verhuizingen in een tijdsbestek van twaalf maanden, zijn wij heel hard aan vakantie toe. We gaan met kerst plat op een Caribische strand. ‘Helaas’, geen ugly sweater voor mij.

WERELDWIJVEN | BUITENLAND | ING HOFMAN

Bron: Ing Hofman | Foto: Reddit

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wereldwijven

+ -

Meest gelezen

Meer wereldwijven

Lees dit ook even

Meer wereldwijven

Please update your browser