Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Wordt het dan écht winter? Vanaf volgend weekend kans op sneeuw

Wordt het dan écht winter? Vanaf volgend weekend kans op sneeuw

Het weer is momenteel veelal grijs en regenachtig, maar daar kan snel verandering in komen. Vanaf volgend weekend is er namelijk tot wel 60 procent kans op sneeuw.

| Tim van Rodijnen

Dus haal die snowboots en sleeën maar vast van zolder.

Sneeuw

Het grijzige weer van de laatste week hoort bij deze tijd van het jaar, maar daar komt snel verandering in. In de laatste anderhalve week van januari wordt vooral sneeuw verwacht. Ook begin februari kunnen er waarschijnlijk nog sneeuwballengevechten georganiseerd worden.

Vuil winterweer

Ben Lankamp, de weerman van Weerplaza, spreekt van ‘vuil winterweer’. “Daar bedoelen we mee dat er dagelijks een reële kans op sneeuw is, terwijl de middagtemperatuur maar weinig boven nul ligt. Met een beetje wind erbij voelt het alsof het enkele graden vriest”, zegt Lankamp tegen het AD.

Lees ook
Sneeuwchaos eist al twaalf levens, jongen (9) is jongste slachtoffers

Of toch niet?

Het kan ook nog zo zijn dat we de overgang naar een winters weertype tóch nog overslaan. De mogelijkheid bestaat dat er eigenlijk niet zo veel verandert en het weer dus vrij mild, grijs en regenachtig blijft. Komend weekend wordt in ieder geval zo’n grijs weekend. Het weekend daarna is er kans op een winterwonderland. We zijn benieuwd.

NIEUWS | WEEKENDWEER

Bron: Weerplaza | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser