Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Waarom mooi weer nooit, maar dan ook nooit kan 'opraken'

Het houdt maar niet op met dat zonovergoten weer en de bloedhitte. Het wordt bijna eng en zorgelijk, want dat zomerweer moet toch een keer opraken? ‘NOS‘ legt uit waarom dat dus niét kan. 

| Maaike van de Graaf

En je zorgen maken over het weer dus niet nodig is.

Is het mooie weer op?

De weerredactie van de NOS krijgt nogal wat bezorgde vragen van vakantiegangers. Die zijn namelijk bang dat ze tijdens hun vakantie te maken krijgen met slecht weer, omdat het al zo heet is geweest. Weerman Peter Kuipers Munneke legt uit dat die zorgen dus nergens voor nodig zijn.

Landklimaat

Vaak valt er niks zinnigs te zeggen over het weer. “Het weer heeft namelijk bijna geen geheugen.” Een mooi voorjaar hoeft dus zeker niet te betekenen dat de zomer dan slecht wordt. Over het weer van landen met een landklimaat valt als enige wél iets te zeggen. “Als het daar heel droog is geweest, dan is er ook minder water om te verdampen”, vertelt Kuipers Munneke. Er ontstaan dan weinig wolken en dat leidt weer tot minder neerslag én een langere droge periode. Voor Nederland geldt echter een ander klimaat.

Lees ook
Na vrijdag de dertiende komt zonneschijn: komend weekend is bloedheet en gortdroog

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS

Bron: NOS | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser