Dat was dus niét de afspraak: vanaf volgende week is het gedaan met het zomerse weer

Dat was dus niét de afspraak: vanaf volgende week is het gedaan met het zomerse weer

Haal de paraplu en de regenlaarzen maar weer van zolder: het is gedaan met het zomerweer en da’s dus flink balen. We moeten weer gaan wennen aan Hollandse regenbuien. 

| Maaike van de Graaf

Dat laat MeteoGroup in Wageningen weten.

Da’s niet de afspraak

“Midden volgende week gaan we over op stereotiep Nederlands zomerweer, met geregeld buien”, aldus het weerbureau. “Het hogedrukgebied zal dan de wijk nemen. We krijgen minder stabiel zomerweer met hoogstwaarschijnlijk een afwisseling van stapelwolken en zon, met ’s middags een regen- of onweersbui.”

Pak je kans

Aankomend weekend wordt het in ieder geval nog wel mooi weer en ga dus vooral nog even languit op het strand liggen. Zaterdag en zondag gaat de zon flink schijnen en lopen de temperaturen op tot zo’n dertig graden. Bloedjeheet dus.

Flinke droogte

De aanhoudende droogte leidde tot een grotere kans op natuurbranden, afgelasting van een aantal evenementen zoals vuurwerkshows en relatief grote sterfte onder dieren. Ook werd op veel plaatsen een sproei- of beregeningsverbod ingesteld vanwege een dreigend tekort aan water.

Lees ook
6 x hier moet je heen als je op zoek bent naar het perfecte vakantieweer

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser