Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Wat moet ik nu

Wat moet ik nu: 'Door het werk van mijn man moeten we verhuizen'

Wat moet ik nu: 'Door het werk van mijn man moeten we verhuizen'

Bij sommige situaties weet niemand raad. En daarom delen echte vrouwen in ‘Wat moet ik nu?’ hun dilemma. Ze vragen jou via ons om advies.

| Stephanie Kersbergen

Deze week: de man van Edith (55) moet verhuizen voor werk, en zij heeft het hier maar wat moeilijk mee.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn man is onmenselijk streng voor mijn dochter, zijn stiefdochter’

Verhuizen

“Door het werk van mijn man moeten we verhuizen. Niet naar de andere kant van de wereld, gewoon in Nederland. Iets meer dan twee uur rijden van waar we nu wonen. Het is niet ver, we gaan de wereld niet uit, maar het is wel een compleet andere omgeving met compleet andere mensen. Je zal misschien denken, ‘twee uur rijden, goed te doen’, maar makkelijk is het niet.”

Jongste

“We hebben zes kinderen, waarvan er al vier uit huis zijn, maar twee nog niet. Onze jongste gaat van de tweede naar de derde klas op de middelbare school, en onze op één-na-jongste zit al op het hbo. Vooral voor onze jongste kwam dit nieuws aan als een klap. Weg uit haar vertrouwde omgeving, weg bij haar vrienden en vriendinnen, weg bij haar familie. Zelfs weggaan bij haar school vindt ze op dit moment verschrikkelijk.”

Nieuwe woonplaats

“Maar ook voor mij is het niet makkelijk. Ook ik zal mijn vriendinnen niet meer zo vaak kunnen zien als nu, ik zal mijn andere kinderen niet zo vaak kunnen zien als nu. Ik zal mijn kleinzoon niet zo vaak kunnen zien als nu. Dagelijks oppassen zit er dan niet in. In de nieuwe woonplaats zal ik nieuwe vriendinnen moeten maken, nieuwe mensen moeten leren kennen, wat niet altijd makkelijk is. Ik zal een hele nieuwe woonplaats moeten leren kennen, een huis helemaal opnieuw in moeten richten, en moeten omgaan met een jonge meid die wordt weggetrokken bij haar vertrouwde omgeving.”

Advies

“Het is belangrijk voor het werk van mijn man om daar in de buurt te wonen. Hij ziet ook dat het moeilijk is, voor ons allemaal is het moeilijk. We spreken er veel over, kijken naar andere opties, maar het is gewoon bijna noodzaak om daar te gaan wonen, willen we een bron van inkomsten hebben. Ik vind het alleen lastig om hiermee om te gaan, om er helemaal mee akkoord te gaan en vraag me af of mensen hier ervaring mee hebben. Of mensen mij hierin advies kunnen geven. Advies over het verhuizen naar een andere plek in het land, maar ook advies over hoe je met een tienermeisje omgaat die absoluut niet wil verhuizen.”

Oproep

Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar nieuws@lindanieuws.nl en laat je anoniem adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Rosalie AltenaRosalie Altena

Is het niet mogelijk voor je man om daar te gaan wonen in een (goedkoop) appartement en dat hij in het weekend thuis komt?

Marlies NealMarlies Neal

Uit ervaring weet ik dat verhuizen naar een compleet nieuwe omgeving niet makkelijk is. Het beste advies dat ik kan geven is om zoveel mogelijk nieuwe mensen te gaan ontmoeten in de eerste maanden. Ga vrijwilligerswerk doen, sporten, naar een kerk of koffieochtend in het buurthuis. Hoe meer mensen je ontmoet hoe groter de kans dat je mooie nieuwe vriendschappen kan sluiten. Maar hou daarnaast ook contact met je vriendinnen van nu, spreek af in het midden zodat je allebei niet ver hoeft te reizen.Wat je dochter betreft zal verhuizen in de zomervakantie het gemakkelijkst zijn, omdat ze dan in een nieuw schooljaar in een nieuwe klas kan beginnen. Op die leeftijd is vriendinnen maken meestal vrij gemakkelijk. En ook voor haar geldt: Ga op zoek naar leuke groepen;sport, muziek, creatief. Zo leer je andere tieners kennen met dezelfde interesses. Het is niet makkelijk, maar probeer te focussen op de nieuwe mogelijkheden in plaats van op wat je achterlaat.En wat de kinderen/kleinkinderen betreft: als je elkaar niet zoveel ziet is elk bezoekje extra speciaal! Wij zien mijn ouders maar eens in de 2 maanden vanwege de afstand, maar onze kinderen hebben een fantastische band met ze en als er écht nood is dan is elke afstand te overbruggen.

Anne vhtAnne vht

'Gedwongen'worden om te verhuizen is nooit leuk. Ik denk wel dat wanneer de enige reden is dat je je vriendinnen en kinderen die het huis al uit zijn minder ziet, dat dit niet opweegt tegen het hebben van een inkomensbron. Wanneer je zelf ook werkt en hierdoor ander werk moet vinden vind ik het een ander verhaal, maar je moet toch in je onderhoud kunnen voorzien en dan is het fijn dat je man hier voor kan zorgen. Ik zou zeggen, ga ermee akkoord, en spreek af dat jullie bijvoorbeeld in het weekend terug reizen om de kinderen/vriendinnen te zien. Zoek in je nieuwe woonplaats vrijwilligerswerk, waardoor je snel nieuwe contacten krijgt. Overigens kun je misschien ook met je man kijken of jullie het niet een paar jaar kunnen overbruggen totdat je jongste dochter het huis uit is.

Meer Wat moet ik nu

Lees dit ook even

Please update your browser