Wat moet ik nu

Wat moet ik nu: 'Mijn vriend wil bijna nooit sex, maar ik wel'

Wat moet ik nu: 'Mijn vriend wil bijna nooit sex, maar ik wel'

In sommige situaties weet je niet wat je moet doen. En daarom delen echte vrouwen in ‘Wat moet ik nu?’ hun dilemma. Ze vragen jou via ons om advies.

| Stephanie Kersbergen

Deze week: de vriend van Ana (30) heeft nooit zin in sex, terwijl zij dat juist wel heeft.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Ik heb een kinderwens, maar mijn partner niet’

Weinig intimiteit

“Sinds vijf jaar heb ik een relatie. Een relatie met ontzettend weinig intimiteit. Zo weinig dat ik soms helemaal gefrustreerd raak. Eigenlijk heeft mijn vriend nooit zin in sex. Ik denk dat wij gemiddeld één keer per twee weken sex hebben, waarbij hij nooit het initiatief neemt. Ik ben al zo vaak afgewezen dat ik zelf ook niet vaker dan één keer per week het initiatief neem.”

Liefdesrelatie

“In mijn vorige relaties is dit nooit een probleem geweest. Ik heb er nooit over na hoeven denken. Het initiatief kwam van beide kanten. Soms ga ik aan mezelf twijfelen en vraag ik me af of ik genoegen moet nemen met deze liefdesrelatie. Maar aan de andere kant weet ik bijna zeker dat het me ooit gaat opbreken. Wie houdt dit vol als de verschillen op seksueel gebied zo groot zijn? Ook al is hij verder de perfecte man – iedere vrouw wil toch een man die haar begeert en verleidt op z’n tijd?”

Praten

“Als ik er vragen over stel, word ik afgekapt. Hij wil het er niet over hebben. Hij vindt dat ik niet zo negatief moet doen. En daarnaast vindt hij het ongemakkelijk om erover te praten. Terwijl ik het heel normaal vind om over sex te praten. Ook met praten leer je elkaar beter kennen op dat gebied.”

Smoesjes

“Het ligt niet aan mij. Soms vraag ik me af of hij misschien homoseksueel is, maar dat kan ik me ook niet voorstellen. Ik probeer al jaren onze seksuele problemen te bespreken. Via gesprekken, brieven, appjes. Maar hij doet er niets aan. Hij probeert niet eens een keer het initiatief te nemen. Wel heeft hij iedere keer smoesjes: dat hij druk is op zijn werk bijvoorbeeld. Of dat zijn hoofd vol zit met zorgen en stress. En dat hij moe is en dat hij dan geen behoefte heeft aan sex. Maar dat heeft hij dus nooit en nu zijn wij inmiddels vijf jaar samen.”

Initiatief

“Al hadden we maar één keer per twee weken sex, dat zou minder erg zijn als hij die keren ook het initiatief zou nemen. En als die keren dan fantastisch waren, dan zou ik een tevreden mens zijn. Onderhand ben ik gefrustreerd en wanhopig . Ik voel mezelf hierdoor onzeker en merk dat mijn zelfvertrouwen steeds minder wordt. Ik trek het volgens mij niet meer. Wat zouden jullie doen in deze situatie? We hebben een prachtig huis, veel dezelfde interesses en buiten de seksuele problemen bijna nooit gedoe.

Oproep

Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar nieuws@lindanieuws.nl en laat je anoniem adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Jose de VriesJose de Vries

Met elkaar over alles kunnen praten, dat is het belangrijkste in een relatie. Je kunt in alles verschillen van elkaar, maar als je er niet over kunt praten is er iets mis. Misschien is er niks mis met hem, er is sowieso niks mis met jou, maarer is wel iets mis met jullie relatie. Na 5 jaar gaat er niet opeens iets veranderen, dus de keuze is aan jou;accepteer je deze relatie zoals die is of kies je voor jezelf?

Sofie LecleeSofie Leclee

Een man die geen zin in sex heeft...dan klopt er iets niet tenzij hij impotent is. Misschien toch homo? Het zelf willen onderdrukjen omdat hij zich hiervoor schaamt? Streng opgevoed?

Brenda van der MeerBrenda van der Meer

Ik heb 9 jaar in dezelfde situatie gezeten, slecht sexleven, maar verder goed. Na bijna 5 jaar getrouwd en 2 kindjes besefte ik dat ik al die tijd m'n kop in het zand had gestoken door te denken dat t niet belangrijk is. Dat is het wel. Heel erg belangrijk zelfs. Mijn advies is dit goed te bespreken, eventueel met een relatie therapeut erbij. En als je niet gelukkig bent met alle aspecten en het niet op te lossen valt, dan moet je voor jezelf kiezen. Maar maak die keuze voor er kinderen bij betrokken zijn. Heel veel sterkte, ik weet hoe moeilijk het is.

Meer Wat moet ik nu

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser