Wat moet ik nu

Wat moet ik nu: 'Mijn vader wil per se dat ik zijn nieuwe vriendin ontmoet'

Wat moet ik nu: 'Mijn vader wil per se dat ik zijn nieuwe vriendin ontmoet'

Sommige situaties zijn zo pijnlijk of aangrijpend dat ze wel uit een soap lijken te komen. In ‘Wat moet ik nu?’ delen échte vrouwen hun dilemma. Ze vragen jou via LINDAnieuws om advies.

| Verena Verhoeven

Deze keer: twee maanden nadat Jennifers (23) ouders besloten te scheiden, woonde haar vader al met een andere vrouw. Jennifer wil haar (nog) niet ontmoeten, maar haar vader wil zijn verjaardag per se met zijn vriendin erbij vieren. Moet ze gaan of niet?

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Zet ik mijn relatie op het spel door af te spreken met mijn ex?’

Dertig jaar
“Mijn ouders zijn jeugdliefdes van elkaar en bijna dertig jaar getrouwd geweest. Op het einde liep het niet meer goed. Mijn vader kreeg eind 2014 gevoelens voor een andere vrouw en heeft ook met haar gezoend. Mijn ouders hebben dit uitgesproken. Mijn vader verbrak het contact met de vrouw en samen zouden ze aan hun huwelijk gaan werken.”

Scheiding
“Zo’n twee jaar later, januari 2017, besloten ze toch te gaan scheiden. Mijn moeder had het hier moeilijk mee, maar voor mijn vader was het klaar. Dat bleek wel toen hij twee maanden later al bij een andere vrouw introk: dezelfde vrouw als twee jaar eerder. Hij zegt dat hij pas contact met haar heeft opgenomen toen het besluit genomen was. Toch twijfelen mijn moeder, mijn twee zussen en ik daaraan. Dan ga je toch niet zó snel bij iemand wonen?”

Gekwetst
“Vooral mijn moeder en mijn jongere zusje (17), dat nog thuis woont, zijn hier heel erg door gekwetst. Mijn moeder vraagt zich af wat die laatste twee jaar van hun huwelijk nog ingehouden hebben. Heeft hij wel echt geprobeerd het huwelijk te redden? Het gaat dan ook niet zo goed met haar. Ik heb mijn vader sinds hij bij zijn nieuwe vriendin woont nog maar één keer, op neutraal gebied, gezien en we hebben één keer gebeld. Ik ben er nog niet aan toe om zijn vriendin te ontmoeten.”

Verjaardag
“Mijn vader is volgende week jarig en wil heel graag dat zijn kinderen die dag op bezoek komen. Ik mis hem en wil hem graag op zijn verjaardag zien. Mijn vader wil alleen per se dat zijn vriendin er ook bij is. Hij wil ‘zo’n speciale dag vieren met iedereen waarvan hij houdt’, zegt hij. Ik vind het veel te vroeg om haar te zien. Niet alleen voor mezelf, maar het zal ook mijn moeder kwetsen. Maar als ik niet ga, ben ik bang dat ik mijn vader steeds verder kwijt zal raken. Zijn er anderen die hier ervaring mee hebben? Wat moet ik doen?”

Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar nieuws@lindanieuws.nl en laat je (anoniem) adviseren door andere LINDAnieuws-lezers.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws / Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Jolanda Snel-van HattemJolanda Snel-van Hattem

dit voelt als pure chantage en een trap na, het vieren met mensen van wie je houdt, als hij van je houdt dwingt hij je niet haar nu al te ontmoeten , op zn verjaardag nog wel

Silvie EmmenSilvie Emmen

ik begrijp je situatie maar al te goed. Mijn ouders gingen ook scheiden en mijn vader ging direct bij zijn nieuwe vriendin inwonen. het lastige is dat je niet even de tijd hebt alles te verwerken met je vader en moeder. Ik had destijds besloten even het contact te minderen en als we afspraken zonder zijn nieuwe partner. Later heb ik aangegeven dat ik het fijner had gevonden als hij een tijdelijk plek voor zichzelf had gevonden zodat je eerst samen je band kan aansterken en daarna de partner ontmoet. Luister vooral naar je eigen gevoel. Als je geen behoefte hebt om zijn nieuwe vriendin direct te ontmoeten dan is dat ook goed.Zoals het ook goed is dat je vader aangeeft het graag te willen vieren met iedereen om wie die geeft. Succes, en het belangrijkste is luister altijd naar je gevoel!

Saskia NeeleSaskia Neele

Praten! Je vader heeft gezegd dat hij zijn nieuwe vriendin er graag bij wil hebben, dan mag jij ook zeggen dat jij daar nog niet aan toe bent. Dat het voor jou erg snel gaat en dat je meer tijd nodig hebt voor een ontmoeting en dat je hoopt dat hij daar begrip voor heeft.Vertel hem dat je snapt dat hij verliefd is en graag de hele tijd bij haar wil zijn, maar dat jij ook nog graag tijd met hem alleen wil doorbrengen.Succes!

Meer Wat moet ik nu

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser