Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Wat moet ik nu

Wat moet ik nu: 'Mijn man en ik hebben al jaren geen sex meer'

Wat moet ik nu: 'Mijn man en ik hebben al jaren geen sex meer'

Sommige situaties zijn zó pijnlijk of aangrijpend dat ze wel uit een soap lijken te komen. Maar in ‘Wat moet ik nu?’ delen échte vrouwen hun dilemma. Ze vragen jou via LINDAnieuws om advies.

| Yara Mureau

Deze week: Sieta (56) die al dertig jaar getrouwd is, maar al jaren geen sex meer heeft.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Ik ben onverwachts verliefd geworden, maar ik ga een halfjaar weg’

Team
“In juli zijn mijn man en ik dertig jaar getrouwd, maar eigenlijk zijn we al veertig jaar samen. We kenden elkaar al tijdens onze jeugd. We zijn een goed team. Toen onze kinderen klein waren, en nu ook. Maar we hebben al jaren geen sex omdat ik het nooit als prettig heb ervaren.”

Geen sex
“Dat ligt denk ik aan onze verschillende belevingen van sex. Ze zijn onoverbrugbaar. Daarom zijn we al jaren niet intiem geweest, en hij accepteert dat. We hebben allebei een eigen bedrijf, zijn goed voor elkaar en zijn lief voor elkaar. Onze kinderen – inmiddels volwassen zoons – kunnen altijd bij ons terecht. En ook al hebben we geen sex, we rijden samen motor en gaan samen op leuke vakanties.”

Misser van de eeuw
“Wat betreft ons leven is dus alles aanwezig om gelukkig oud te worden. Zonder sex. Maar ik vraag me af of dat wel gangbaar is onder mijn leeftijdsgenoten. Ik vind het zelf de misser van de eeuw als je er als echtpaar niets aan doet. Maar de professionals waar we al bij zijn geweest, zijn niet meer op één hand te tellen.”

Andere ervaringen?
“Vanaf nu verder zonder sex oud worden, betekent dus oud worden zonder ooit te hebben genoten van sex. Kan dat wel in deze tijd? Hebben meer vrouwen hier last van of ben ik een van de weinigen? Eigenlijk kan ik me niet bedenken dat ik de enige ben die voor dit dilemma staat. Wat moet ik doen?”

Oproep
Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar nieuws@lindanieuws.nl en laat je (anoniem) adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Liesbeth GoderieLiesbeth Goderie

.

Meer Wat moet ik nu

Lees dit ook even

Please update your browser