Wat moet ik nu

De vriendin van Tara (32) wil haar kinderen niet laten inenten: dit is jullie advies

De vriendin van Tara (32) wil haar kinderen niet laten inenten: dit is jullie advies

In de rubriek ‘Wat moet ik nu’ vertellen vrouwen over een pijnlijk dilemma. Tara (32) vertelde zondag dat haar vriendin haar kinderen niet wil laten inenten, LINDAnieuws-lezers gaven advies. 

| Steve van Velzen

Vandaag reageert Tara op die gegeven adviezen.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn vriendin wil haar kinderen niet laten inenten’

Beste voor hun kinderen
Tara: “Ik vind het heel bijzonder hoe gepassioneerd mensen reageren op mijn vraag. Veel mensen hebben het beste met hun kinderen voor, maar ze staan toch lijnrecht tegenover elkaar. Ik schrik wel van de hoeveelheid mensen die tegen inenten zeggen te zijn. Dat had ik niet verwacht.”

1. Niet mee bemoeien

screen-shot-2017-03-29-at-16-50-38

Tara: “Hier heb ik natuurlijk zelf ook over nagedacht. Ik heb het tot nu toe laten rusten, maar ik voel dat ik er iets mee moet. Het liefst zou ik me afzijdig houden, maar ik blijf er aan denken.”

2. Confronteren

screen-shot-2017-03-29-at-16-54-14

Tara: “Dit is precies waar ik bang voor ben. Maar ze blijft wel een vriendin en ik wil haar niet beledigen. Confronteren is misschien goed als niets anders heeft geholpen.”

3. Voorstellen om met een arts te praten

screen-shot-2017-03-29-at-16-54-35

Tara: “Dit vind ik een goeie tip. Hier had ik zelf nog niet aan gedacht. Het is minder confronterend en misschien kan de arts wat van haar angsten wegnemen.”

4. Begrijpen waar haar angst vandaan komt

screen-shot-2017-03-29-at-16-55-55

Tara: “Deze tip vind ik heel zinnig. Ik heb natuurlijk wel naar haar geluisterd, maar ik begrijp haar niet goed. Misschien moet ik haar nog een keer naar haar ideeën vragen.”

5. Accepteren

screen-shot-2017-03-29-at-16-58-15

Tara: “Dit vind ik een confronterend advies. Ik ben het eigenlijk wel met Annemiek eens. Het liefst zou ik ook vierkant achter haar staan, maar ik blijf me zorgen maken.”

6. Meer respect tonen

screen-shot-2017-03-29-at-17-04-14

Tara: “Ik denk dat ik me juist zorgen maak uit respect voor mijn vriendin, dus dit advies vind ik een beetje raar. Het is niet mijn bedoeling om haar terecht te wijzen. Ik heb juist het beste met haar voor.”

7. Ideeën uitwisselen

screen-shot-2017-03-29-at-17-06-20

Tara: “Volgens mij moet ik mij meer openstellen voor de ideeën van mijn vriendin. Ze is ergens bang voor en ik heb mezelf iets te veel afzijdig gehouden om haar niet te kwetsen. Ik denk dat dit advies goed is en dat we er samen een keer goed over moeten praten.”

Rustig praten
Tara: “Wat me opvalt is dat veel mensen vinden dat ik me niet moet bemoeien met de kinderen van mijn vriendin. Ik vind het moeilijk om haar beslissing te negeren, dus ik denk dat we een keer rustig moeten praten. Het advies om met een dokter te praten vind ik ook een goed idee. Ik hoop dat we elkaar binnenkort weer spreken en dat ik het daarna naast me neer kan leggen.”

Oproep
Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar redactie@lindanieuws.nl en laat je (anoniem) adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn moeder ziet me niet staan’

SNACKS | LIFESTYLE | WAT MOET IK NU

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Wat moet ik nu

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser