Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Compleet voetbalstadion staat stil bij slachtoffers Oss (en daar worden wij weer stil van)

Indrukwekkend: gisteravond werd de voetbalwedstrijd van Vitesse-ADO stilgelegd om de slachtoffers van het verkeersdrama in Oss te herdenken. 

| Ashley Doogan

Het tragische ongeluk van donderdagochtend in Oss waarbij vier kinderen om het leven zijn gekomen, raakt het stadion zichtbaar.

‘Een ster in de hemel’

‘Zo oneerlijk. Te jong en te klein, om nu al een ster in de hemel te moeten zijn. Sterkte Oss’ wordt op spandoeken omhoog gehouden door het publiek. De voetballers stoppen met voetballen en het volledige stadion vol voetbalfans geeft een staande ovatie.

Lees ook
Peter Heerschop in tranen bij Radio 538 om drama Oss

4 minuten en 12 seconden

De wedstrijd stopte na 4 minuten en 12 seconden voor een herdenkingsmoment van een minuut. De tijd voor het stilleggen van de wedstrijd is niet toevallig gekozen: 0412 is namelijk het netnummer van Oss.

Officiële herdenkingsdienst

De officiële herdenkingsdienst staat gepland op maandag 8 oktober, die is bedoeld als samenkomst voor iedereen die wil stilstaan bij de slachtoffers. De tijd, locatie en het programma worden nog bekendgemaakt. Bij de plek van het ongeluk heeft de gemeente vandaag extra tenten geplaatst, zodat mensen daar op een veilige manier kunnen herdenken. Ook kerken en moskeeën in Oss hebben hun deuren wagenwijd open gezet.

Lees ook
Al meer dan een ton opgehaald voor slachtoffers Os en uitvaart kinderen

VIDEO'S | NIEUWS | VIRAL VIDEO | VERKEERSDRAMA

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser