Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Viral Video

Tiener durft niet van 18 meter hoge brug te springen en wordt geduwd

Van een 18 meter hoge brug in het water springen is eng. Niet zo gek dus dat je je bedenkt wanneer je de diepte in staart. Ook de Amerikaanse Jordan (16) kreeg twijfels, maar werd zonder pardon naar beneden geduwd.

| Justine Wouterson

Een filmpje van het heftige incident in Moulton Falls, in de staat Portland, gaat momenteel de hele wereld over.

Nare beelden

De beelden maken overduidelijk dat het meisje eenmaal op de rand van de brug tóch niet wil springen. Maar nog voordat ze zich kan omdraaien, krijgt ze een flinke zet in haar rug, waarna ze naar beneden stort en plat voorover op het water knalt. Haar gil en de klap bezorgen menig kijker rillingen.

Enorm veel geluk

Wie de video bekijkt weet: zo’n val kan je dood betekenen. Voor Jordan liep het gelukkig beter af. Ze overleefde de klap, maar hield daar wel vijf gebroken ribben, een klaplong en ontelbaar veel schaafwonden en blauwe plekken aan over. Jordans familie is woedend en vindt dat de ‘duwer’ zichzelf aan moet geven bij de politie.

‘Dader moet bestraft worden’

De dader, een vermeende vriendin van de gewonde tiener, heeft inmiddels haar excuses aangeboden en heeft verklaard dat ze dit nooit zou hebben gedaan als ze de gevolgen had geweten. Jordan’s zus gelooft dat het niet expres was, maar vindt alleen excuses niet voldoende. “Op zo’n hoogte kun je geen spelletjes spelen. Ze moet een straf krijgen, anders zal ze nooit haar lesje leren”, meldt ze aan de Amerikaanse pers.

Rebels

Officieel is het verboden om van de hoge brug te springen, maar veel jongeren lappen de regels aan hun laars en gaan er zomers op zoek naar de ultieme adrenalinekick.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | VIRAL VIDEO

Bron: ABC News | Foto: Still

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Abonnee WillAbonnee Will

Om zo op de buitenste rand van de brug te staan, lok je het wel uit.Er zijn altijd idioten die het in bol krijgen om een duwtje te geven.Ga daar dan niet staan. Je weet dan dat dat kan gebeuren.En het was toch misschien ook de bedoeling te springen, want anders ga je daar niet staan.Ik vind trouwens ook dat de duwer een straf moet krijgen.

Meer Viral Video

Lees dit ook even

Please update your browser