Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Viral Video

Deze vrouw (102) verbreekt het record voor oudste skydiver: 'Volgend jaar spring ik weer'

Hoewel wij hopen dat we op ons 102e (als we dat überhaupt halen) nog een beetje mobiel zijn, tilde de 102-jarige Irene O’Shea het naar een veel hoger niveau. Om vervolgens keihard naar beneden te vallen.

| Amber Engelbracht

De 102-jarige verbrak dit weekend het wereldrecord voor oudste skydiven, en is van plan nog jaren door te gaan. “Volgend jaar spring ik weer en als ik lang genoeg leef, doe ik het ook nog als ik 105 ben.”

Lees ook
Veteraan (101) verbreekt wereldrecord oudste skydiver

Oudste skydiver

Met de gewaagde sprong van vier kilometer hoog is de Irene de oudste skydiver ter wereld. Ze sprong al eerder uit een vliegtuig voor haar honderdste verjaardag en slaat sindsdien geen jaar meer over. Met de sprong wil ze aandacht vragen en geld inzamelen voor de zeldzame motorneuronziekte, waaraan haar dochter tien jaar geleden overleed. Momenteel heeft ze al meer dan 12.000 dollar ingezameld en hoopt ze nog 10.000 dollar meer in te zamelen. In de bovenstaande video kun je het avontuur van Irene terugzien.

VIDEO'S | NIEUWS | VIRAL VIDEO

Bron: KameraOne | Foto: SA Skydiving

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Viral Video

Lees dit ook even

Please update your browser