video's

Verlamde student haalt na revalidatie zélf zijn diploma op en gaat viraal

Verlamde student haalt na revalidatie zélf zijn diploma op en gaat viraal

Door een sportongeluk raakte de 23-jarige Chris Norton verlamd. Toch hield hij één doel voor ogen: zelf het podium beklimmen om zijn diploma op te halen.

| Steve van Velzen

En dat bijzondere moment is inmiddels al bijna 2 miljoen keer bekeken.

Lees ook
Heftig: van kerngezond naar totaal verlamd in 1,5 jaar

Revalideren
Chris heeft hard moeten werken om zijn doel te bereiken: hij heeft maar liefst vier jaar moeten revalideren. Maar in onderstaande video zie je dat het hem met een beetje hulp van zijn verloofde Emily toch is gelukt om zelf het podium te beklimmen en zijn diploma in ontvangst te nemen. “Veel mensen zijn net als ik bang om te falen. Dat is heel menselijk,” vertelt Chris over het filmpje. “Maar als je alles doet wat in je macht ligt om je dromen te verwezenlijken, dan kan je trots en blij zijn op hoe ver je bent gekomen.”

Weinig kans
In 2010 brak Chris zijn rug tijdens een wedstrijd American Football. Volgens zijn dokters zou hij maar drie procent kans hebben om ooit nog te bewegen. Ondanks die moeilijke boodschap heeft Chris altijd hard gewerkt aan zijn revalidatie en kon hij wonder boven wonder steeds meer bewegen. Op het hoogtepunt trainde Chris zelfs zes uur per dag om zijn diploma-uitreiking te halen.

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Love what matters | Foto: Screenshot van video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Meest gelezen

Meer video's

Lees dit ook even

Meer video's

Please update your browser