video's

Trump woedend op pers en geheime diensten in persconferentie

Donald Trump heeft woensdag in New York voor het eerst sinds hij is gekozen als nieuwe president van de Verenigde Staten een persconferentie gegeven.

| Lianne Marije Sanders

Daarin uitte hij zijn ongenoegen over de pers en de geheime diensten.

Lees ook
Plassende prostituees en Russische spionnen: hoe zit het met dat uitgelekte Trump-rapport?

Niet zo aardig hè, Trump
Hij praatte over commotie die ontstond over het uitlekken van een dubieus rapport over mogelijke beïnvloeding van Trump door het Kremlin met belastende informatie. Hij noemde dit “verzonnen en kletskoek” en bedankte, als “groot voorstander van de persvrijheid”, de media die niet hijgerig reageerden op het nepnieuws. BuzzFeed noemde hij een ‘failing pile of garbage‘ en dus liet hij daar ook geen journalist van aan het woord.

Zou het een match zijn?
De vastgoedmagnaat uit New York beaamde wel dat Rusland achter de cyberaanvallen zit tijdens de verkiezingscampagne. Hij vroeg zich af in hoeverre hij overweg zal kunnen met Poetin, maar hoopt dat het gaat lukken. Als Poetin hem mag, dan is dat een meevaller. Trump herhaalde geen zakelijke en financiële belangen te hebben in Rusland.

Geen buitenlandse deals voor z’n imperium
Van zijn bedrijven in Amerika neemt Trump zoals beloofd afstand. Zijn advocate nam daarna over en legde uit hoe dat allemaal geregeld is of zal worden, nog voor de presidentiële inauguratie op 20 januari. Buitenlandse deals zal zijn imperium, dat geleid zal worden door zijn zoons, niet sluiten tijdens zijn presidentschap.

Altijd hetzelfde liedje
Na een monoloog met bekende standpunten zoals het terugbrengen van industrie naar Amerika, waaronder de fabricage van medicijnen, en de problemen met de ontwikkeling van de te dure straaljager F-35, ging Trump voordat hij de zaal uit beende kort in op vragen van journalisten.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | USA 2016 | INAUGURATIE TRUMP

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Meest gelezen

Meer video's

Lees dit ook even

Meer video's

Please update your browser