Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Meisje steelt show tijdens interview als verslaggever vraagt waarom zij een slet is

Samirah Raheems interview met presentator Jesse Lee Peterson wordt op het moment alom gedeeld. Ze spraken elkaar vorig jaar tijdens een ‘Slut Walk’ in de VS, ook wel een slettenmars.

| Stijn de Vries

De mars is een protest tegen seksueel geweld en de beschuldigingen die slachtoffers krijgen te verduren.

‘We zijn allemaal sletten’

“Jij bent een slet, je cameraman is een slet, je assistent en je microfoon zijn ook sletten. We zijn het allemaal”, zegt de Amerikaanse Samirah als ze de vraag krijgt of ze zichzelf als een slet ziet in de outfit die ze draagt. Het moment werd vorig jaar gefilmd tijdens de Amber Rose’s Slut Walk 2017, maar is nu pas viral gegaan.

Briljante reactie

De ultra-conservatieve Jesse Lee Peterson, die haar op straat de vraag stelt, krijgt een briljante reactie van de jonge vrouw. Ze schoolt hem over het woord slut en waarom ze trots is dat ze een slet is. “Mijn lichaam is van mij. Het is geen politieke speeltuin of een plek voor wetgeving. Ik ben nog maagd, maar wel een slet.”

Geen scheldwoord meer

Haar statement is dat vrouwen zelf mogen bepalen wat ze in bed doen en wat ze dragen. Niemand zou ze daarom moeten veroordelen. Ze wil het woord ‘slet’ claimen als geuzennaam en zo zorgen dat het geen scheldwoord meer is.

I'm fye

A post shared by Samirah (@thisishowilook) on

Spirit animal

De video heeft bijna meer dan tien miljoen views. Veel social media-gebruikers noemen Samirah een queen of spirit animal. Met onderstaande Instagrampost bedankt ze haar fans. ‘Dank dat jullie me dwingen om de flapuit te zijn die ik ben.’ In een recent interview vertelt ze dat ze het succes niet had verwacht. “Ik had zeker niet gedacht dat de video viral zou gaan. Ik realiseer me nu dat je altijd jezelf moet zijn.”

Lees ook
Deze vrouw gaat viral met dé opvouwtip voor hoeslakens en dat is hilarisch

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Dazed Magazine | Foto: Screenshot video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser