Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Zuckerberg krijgt opmerkelijke vraag tijdens hoorzitting en geeft 't enige juiste antwoord

De Facebook-hoorzitting is CEO Mark Zuckerberg goed afgegaan. Bijna vijf uur lang beantwoordde de baas van Facebook vragen van senatoren.

| Marloes van Wijnen

Sommige vragen leverden nieuwe inzichten op, en sommige vragen verbijstering bij zowel Zuckerberg als de kijker.

Lees ook
Eva (31) verwijdert woensdagavond haar Facebook: ‘Ik vind het een naar platform’

De hoorzitting: een samenvatting

Wat betreft die nieuwe inzichten: Zuckerberg vertelde dat Facebook alle gegevens van ex-gebruikers deletet, dat het tienduizenden nepaccounts heeft verwijderd en dat het bedrijf contact heeft gehad met Robert Mueller, de speciale aanklager die Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen onderzoekt. Ook bood Zuckerberg zijn excuses aan voor het privacyschandaal rond Cambridge Analytica en gaf hij toe dat het platform te weinig heeft gedaan tegen nepnieuws.

Senator, wat vraagt u nu?

De Facebookbaas kreeg ook een zeer opmerkelijke vraag van senator Dick Durbin, die benieuwd was in welk hotel Zuckerberg had geslapen die nacht. “Zou je ons de naam van het hotel waarin je vannacht hebt geslapen willen vertellen?”, luidt zijn vraag. Het antwoord op de vraag blijft even uit, gevolgd door een verwarrend lachje van Zuckerberg terwijl zijn gezicht boekdelen spreekt. En dan weet-ie het. De Facebookbaas komt met het enige juiste antwoord: “Nee.”

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | TECH

Bron: ANP/YouTube | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser