Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Nina (40) werd ziek gemaakt door haar eigen moeder

De moeder van Nina Blom leed aan het syndroom van Münchhausen by Proxy en maakte haar eigen kind ziek. Nina vertelde gisteren in ‘Je zal het maar zijn’ (BNN) over haar traumatische verleden.

| Belinda Janssen

Nina bracht haar jeugd grotendeels door in ziekenhuizen.

Münchhausen by Proxy
Mensen die lijden aan het syndroom van Münchhausen by Proxy maken anderen bewust ziek om zelf aandacht te krijgen. Nina Blom (40) maakte het mee met haar moeder, die haar ziektes aanpraatte en mentaal én fysiek mishandelde. Na een helse jeugd wist ze zich eindelijk van haar moeder los te maken.

Van ziekenhuis naar ziekenhuis
Nina werd maar liefst zestien keer opgenomen in zeven verschillende ziekenhuizen. Als ze in het ene ziekenhuis niks konden vinden, ging mijn moeder ergens anders shoppen. En niemand had het door, de artsen niet, maar ook haar eigen vader niet. Nina: Mijn vader is gewoon een slappeling. Hij is altijd achter mijn moeder blijven staan. Volgens Nina was haar moeder jaloers. Het was haat. Ze gunde het me niet om een vrolijk en gezond kind te zijn. 

Bekijk hier de volledige uitzending van Je zal het maar zijn op NPO.

Nog meer tv-fragmenten zien die je gisteren hebt gemist? Download LINDA.tv. Dat is snacken zonder dat je aankomt.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | INTERVIEW

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser