Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Dochter vertelt haar moeder met Alzheimer honderd keer dat ze zwanger is

Niets zo leuk als familieleden verblijden met zwangerschapsnieuws. De Amerikaanse Christine Stone kon dan ook niet wachten om haar moeder te vertellen dat ze in verwachting was van een meisje.

| Robin Nanninga

Ze bracht haar 77-jarige moeder het nieuws wel honderd keer. Iedere keer reageerde de dementerende Setsuko Harmon vol enthousiasme.

Lees ook
Hugo Borst lanceert ‘Ach, moedertje’: het tweede boek over zijn dementerende moeder

Kortetermijngeheugen
Acht jaar geleden werd bij Harmon de ziekte van Alzheimer geconstateerd. Haar dochter vindt het moeilijk om te zien hoeveel invloed de ziekte heeft op haar moeder, vertelt ze aan  People Magazine. “Ze herinnert zich alles van vroeger, maar haar kortetermijngeheugen is echt aangetast.” Ze vergeet alles wat haar wordt verteld in korte tijd. “Wanneer ik haar vertel dat ik zwanger ben, is dat vijf minuten later alweer uit haar geheugen gewist.”

‘Lief maar verdrietig’
Stone legde een handvol van de momenten vast waarop ze haar moeder het goede nieuws brengt en maakte een video. Elke keer dat ze vertelt dat ze zwanger is, verschijnt er een glimlach op het gezicht van haar moeder en vraagt ze: “Wanneer ben je uitgerekend?” Stone: “De video is bedoeld om bewustwording te creëeren voor de ziekte. “Ja, het is lief om te zien dat mijn moeder iedere keer zo blij reageert, maar tegelijkertijd is het verdrietig.”

Nooit herkennen
Het stel had al lange tijd de wens om een kindje te krijgen. “We waren helemaal in extase toen we erachter kwamen dat ik zwanger was. De eerste mensen die we het wilden vertellen, waren onze ouders. Het is moeilijk dat mijn moeder onze dochter waarschijnlijk nooit zal herkennen, maar ik weet dat ze iedere keer dat ze haar ontmoet heel enthousiast zal zijn. Net zoals ze dat nu is, iedere keer dat ik haar over de zwangerschap vertel.”

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

VIDEO'S | SNACKS | BUITENLAND

Bron: People Magazine

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser