video's

Deze man is dól op Amsterdam in de winter

Sommige mensen zijn fan van Amsterdam, anderen idolaat. De man in dit filmpje valt overduidelijk in de laatste categorie – vooral nu het wat kouder wordt.

| Malin Kox

Ik heb het nooit koud, want ik ben zelf de warmte. Hoe kan ik het koud hebben? Ik ben de warmte in de winter, roept hij uit, gefilmd naast een schaatsbaan.

Enthousiast
Het filmpje lijkt een korte reportage van een niet nader gedefinieerde Belgische tv-zender (check de zachte g van de presentator), maar draait uiteindelijk vooral om voorgenoemde enthousiasteling. Lange nachten, bevroren grachten. Als het sneeuwt, lekker sneeuw, vervolgt hij zijn lofzang op winters Amsterdam.

Winter, lekker
Hier ben ik dol op, zegt hij, terwijl hij wolkjes adem maakt. Dan weet je van hey, het is winter, lekker. En het wordt nog leuker als hij begint over het Amsterdam Light Festival – kijk zelf maar.

We kenden ‘m al ergens van
Aan het einde blijkt het filmpje een bijzonder goed gevonden campagne van I amsterdam over hun winterkalender. De enthousiaste man? Dat is niemand minder dan stemacteur Freddy Gumbs, onder meer bekend van dit filmpje (waarschuwing: jeugdsentiment!).

VIDEO'S | SNACKS

Bron: YouTube fromthepants | Foto: Still YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser