Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Coco Matthijssen is 48 jaar oud én acht maanden zwanger

Ze was al tien jaar bezig om zwanger te worden en nu is het dan eindelijk gelukt: Coco Matthijssen (48) wordt over enkele weken moeder van een zoon. Ze vertelde erover in Jinek (NPO1).

| Kirsten Zijderveld

Twitterende kijkers reageerden zeer kritisch; ze vonden het vooral egoïstisch van Coco.

Leeftijd omhoog
Minister Schippers wil onderzoeken of de leeftijd voor vruchtbaarheidsbehandelingen omhoog kan van 45 naar 50 jaar. Coco, zwanger van een zoon, is uiteindelijk naar Spanje gegaan, omdat je in Nederland maar tot je 45e in aanmerking komt voor een ivf-behandeling.

Invriezen
Coco raadt vrouwen aan om al jong bewust te beslissen of je een kind wilt, zodat je niet het hele proces hoeft te doorlopen. En vooral: Als je nog geen partner hebt, laat je eicellen of je zaad dan alvast invriezen.

Schermafbeelding 2016-01-22 om 00.51.41 Schermafbeelding 2016-01-22 om 00.51.59 Schermafbeelding 2016-01-22 om 00.52.26 Schermafbeelding 2016-01-22 om 00.52.38 Schermafbeelding 2016-01-22 om 00.52.51 Schermafbeelding 2016-01-22 om 00.53.09 Schermafbeelding 2016-01-22 om 00.53.32

Bekijk de hele uitzending van Jinek hier.

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | FRAGMENT GEMIST | LIFESTYLE

Bron: NPO1 | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

JudithJudith

Coco, ik vind dat je er SUPER uitziet en jouw baby mag straks blij zijn met zo'n onafhankelijke en sterke mama! De drang van mensen om overal maar wat van te vinden en af te keuren wat niet in hun straatje past.. om moe van te worden.You go GIRL! Wens je al het geluk en gezondheid voor jou en de baby.

MoniqueMonique

Alles mag en kan tegenwoordig. Maar de techniek gaat ver en mensen willen hier gebruik van maken dus het kan. Echter vergeet deze dame ook een beetje dat je zonder kinderen ook gelukkig kunt zijn. Wie ben ik om daar over te oordelen als de techniek nu al zo ver is dat je je kind kunt screenen op een ziekte? De mens vernietigd zichzelf en daar ben ik echt van overtuigd.

Assie PAssieAssie PAssie

allerliefste Coco, je bent geweldig en een mooie lieve super jong minded en op zn hoogst een rijpe moeder..kunnen helaas veel kindjes jaloers op zijn <3hasta pronto

annetteannette

Who are you to judge!

LilianLilian

You go Coco!

LeidyLeidy

Ik wil Coco toch even een hart onder de riem steken, dapper meisje! De reacties vind ik discriminerend!! Hoeveel mannen van 50+ beginnen er nog aan de tweede leg?? Daar hoor je nooit iemand over. Opvallend is dat de negatieve reacties veelal van mannen komen.

SaarSaar

Chapoo Coco! Alle respect voor jou en ik wens je een prchtig mooi leven toe met je zoon! Weg met al die achterlijke taboes, leven in het nu!

DaisyDaisy

Leeftijd is maar een getal en al die mensen die aan de zijlijn lopen gillen moeten er eens mee ophouden. Zelf heb ik ouders die mij jong hebben gekregen maar 1 van mijn ouders is erg jong overleden. Tja je rekent er niet op maar het kan gewoon gebeuren net zoals mensen gewoon 90 kunnen worden. Zelf ben ik bewust kinderloos en ook daar zeuren mensen enorm over, dus Coco lekker belangrijk wat anderen denken, het is jouw leven en jouw lijf, dus van harte en ik hoop dat je een kerngezonde zoon mag krijgen. En ook heel mooi dat je dit wilde delen zodat we het taboe kunnen doorbreken. Vrouwen menstrueren vaak op hoge leeftijd nog dus dat heeft een functie, sommigen krijgen nog kinderen als ze ouder zijn, als het dan nakomertjes betreft hoor je er niemand over, je hoorde vroeger wel vaak dat vrouwen na hun 45ste nog gewoon gezonde kinderen ter wereld brengen.

MoMo

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap Coco! Wat een wonder.Zijn ze allemaal vergeten dat er ook vrouwen zijn die op natuurlijke wijze nog zwanger raken op 48 jarige leeftijd? Je hoeft het niet met andermans keuzes eens te zijn, om deze wel te kunnen respecteren.

HenrietteHenriette

Ik ben blij voor je Coco. Mijn moeder was 41 en mijn vader was 53 toen ik geboren werd. Ik ben hun enige kind, al waren mijn ouders al 15 jaar getrouwd. Ik heb een broer gehad, die 3 jaar voordat ik kwam vlak na zijn geboorte is overleden door een medische misser tijdens de bevalling. Daarvoor heeft mijn moeder 5 miskramen gehad. En tussen mijn broer en mij in nog eentje. Mijn ouders leven inmiddels niet meer. Mijn moeder is op haar 69e volkomen onverwacht overleden aan complicaties na een blindedarmontsteking. Mijn vader is naderhand op 88e jarige leeftijd overleden. Ook al heb ik mijn ouders misschien niet zo lang bij me gehad als andere mensen omdat ze op oudere leeftijd mij gekregen hebben: ik kan me geen fijnere ouders bedenken. Ik was heel gewenst en kijk terug met een warm gevoel naar ons als gezin. En ja, op vakantie heb ik wel eens de vraag gekregen 'of het gezellig was, zo met opa en oma op vakantie'. Ik heb dat nooit als vervelend ervaren. Het was nou eenmaal zo. De mensen die het me vroegen en als antwoord kregen dat het niet opa en oma maar papa en mama waren, vonden hun opmerking genanter dan ik:) Als kind (of in ieder geval: bij mij) zijn je ouders eigenlijk een soort van leeftijdloos;het zijn gewoon je papa en mama, en dat ze ouder zijn dan bij een ander kind, dat heb je eigenlijk als je klein bent helemaal niet door. Iemand van 18 is ook al erg oud als je 6 bent.Mijn moeder is gestopt met werken toen ik geboren werd, vader ging met de vut toen hij 57 was. Ik was toen 4. Ik denk niet dat er veel kinderen zijn die toen ze klein waren zoveel tijd met hun beide ouders hebben kunnen doorbrengen als ik. Fantastische dagen hebben we gehad in het bos, tijdens fietstochtjes en op de kinderboerderij. Zelf ben ik nu 39 en sinds ruim 2 jaar ben ik samen met de liefde van mijn leven. We zouden graag een kindje willen, maar het lukt niet. Eind februari hebben we een afspraak bij de gynaecoloog. Ik hoop er maar het beste van. Totdat ik mijn lief tegenkwam heb ik wel een aantal relaties gehad, hij uiteraard ook, maar ze waren nooit zo dat ik er het gevoel bij had dat het zou 'blijven'. Ik heb met die mannen dus nooit een kind op de wereld willen zetten. Hetzelfde gold voor hem. Nu weet ik dat het goed zou komen. En ook al kun je niet in de toekomst kijken, mochten wij toch ooit uit elkaar gaan dan zal het kind nooit de dupe zijn. Is dat dan egoïstisch? Dat je die keuze weloverwogen maakt?Ik denk niet dat je er zo makkelijk over kunt oordelen. Mijn ouders hebben altijd in hun achterhoofd gehouden dat ik waarschijnlijk eerder met hun overlijden te maken zou krijgen dan een kind met jongere ouders. Daar hadden mijn ouders dus notarieel ook allerlei scenario's voor vast laten leggen. Dat was goed doordacht, ook al was het achteraf gelukkig niet nodig. Coco, ik wens jou en je kleintje het allerbeste. En ik hoop stiekem dat het mij ook nog een keer mag overkomen dat ik moeder word.

leanneleanne

Ik sluit me volledig aan bij Kimberly!

KimberlyKimberly

Wat een ontzettend mooi verhaal. Geweldig dat je zo op je jeugd terug kan kijken. Ik hoop van harte dat het je gegund is om een kindje te mogen krijgen. Je wordt vast een fantastische moeder!

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser