Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Cabaretier Sara Kroos (36) over haar depressie: 'Ik heb niet de illusie dat het nooit meer terugkomt'

Cabaretier Sara Kroos (36) over haar depressie: 'Ik heb niet de illusie dat het nooit meer terugkomt'

Gisteren vertelde Sara Kroos in ‘RTL Late Night’ over haar opname in een ‘wellness’ en de schaamte die ze voelde voor haar depressie.

| Yara Mureau

Vorige week stond de cabaretier voor het eerst weer op de planken met haar nieuwe voorstelling: Zonder verdoving.

Lees ook
Sara Kroos vertelt openhartig over haar gedwongen opname

Schamen
Sara heeft sinds haar zeventiende last van depressies en werd vorig jaar opgenomen in een kliniek. “Ik heb ook niet de illusie dat het nooit meer terugkomt. Zo nu en dan zal ik depressieve episodes hebben, dat kunnen maanden zijn, dat kunnen jaren zijn: dat blijft zo.” Ze heeft zich een tijd geschaamd voor haar opname. “Maar nu denk ik, kom op. Het is net als suikerziekte. Als iemand suikerziekte heeft, schaamt-ie zich ook niet. Ik heb een aandoening van de hersenen. Daar hoef ik me net zo min voor te schamen.”

Verplichtingen
Het gaat nu beter met haar. “Ik heb in ieder geval geleerd om vaker ‘nee’ te zeggen. Voordat ik werd opgenomen zat ik ook heel vaak ergens op televisie. Ik dacht: ik móét dat doen.” Wel geeft ze aan dat ze geen koffiedik kan kijken. “Ik kan nog een keer worden opgenomen.”

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND

Bron: RTL Late Night | Foto: LINDA. 139/Carmen Kemmink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser