Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Wat gaaf: op Bevrijdingsdag kun je speeddaten met een veteraan

Je denkt vast niet dagelijks aan veteranen, terwijl zij toch heel belangrijk zijn voor onze vrijheid. Daarom zegt het Veteraneninstituut: ga eens in gesprek met een veteraan.

Om dit mogelijk te maken start het Veteraneninstituut de campagne (Niet zo) Ver van mijn bed show.

Iets met het leger?

Want inderdaad, de term ‘veteraan’ voelt voor veel mensen ver weg. Iets met het leger, iets met oorlog. Niet bepaald onderwerpen waar de meesten van ons dagelijks mee bezig zijn. Maar zeg nou zelf: ben je ook niet benieuwd hoe dat nou is? Een veteraan zijn?

Speeddaten

Tijdens verschillende Bevrijdingsfestivals kun je speeddaten met veteranen en al je vragen stellen. Zo kom je meer te weten over hun werk én waardeer je waarschijnlijk nóg meer dat je zo vrijelijk kunt rondlopen op het festival – en op alle dagen daarna trouwens.

Scherpe observatie

In deze leuke video zie je alvast hoe kinderen het gesprek met veteranen aan gingen in het Nationaal Militair Museum in Soest. Dat levert geinige momenten op. Een jongetje over de medailles van een stoere veteraan: “Nou, je heb er niet weinig.” Wij hadden het niet beter kunnen zeggen.

VIDEO'S | SNACKS | ADVERTORIAL

Bron: Het Veteraneninstituut | Foto: Het Veteraneninstituut

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser