Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Moeder deelt (superschattige) video van baby met zeldzame haaraandoening

De eenjarige Taylor McGowan is een van de honderd kinderen in de wereld die lijdt aan het onkambaar haar-syndroom (ja, het bestaat echt). Haar moeder wil meer aandacht voor de aandoening.

| Raounak Khaddari

Mensen die lijden aan het onkambaar haar-syndroom hebben geen ronde of ovale haarzakjes, maar hartvormige.

Lees ook
Amerikaanse moeder (20) opgepakt na viral video van rokende baby

Einstein

Hierdoor staat het haar van Taylor altijd overeind en wordt ze vergeleken met Albert Einstein, die schijnt dezelfde aandoening te hebben gehad. De moeder van Taylor, Cara, zegt dat ze altijd vragen en opmerkingen krijgt over het haar van haar dochter, en die zijn niet altijd positief.

Bleek

Want naast dat de haardos ontembaar is en kammen extra gevoelig is, hebben mensen met het syndroom ook spierwit haar. “Maar dat weet niet iedereen. Ik ben weleens beschuldigd van het bleken van Taylor’s haar.” De moeder wil daarom dat meer mensen weten van de ziekte, zodat er meer begrip voor komt.

Humor

Cora ziet ook wel de humor in van haar “Einstein 2.0: Nadat we wel 15 verschillende haarproducten hebben geprobeerd, gaven we het op en hebben we Taylor verkleed als Einstein voor Halloween.”

Ook deze meisjes hebben het onkambaar haar-syndroom:

VIDEO'S | SNACKS | OPMERKELIJK

Bron: Independent | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Abonnee WillAbonnee Will

Wow, heb dat nooit geweten. Grappig nu, maar voor later...……………...weer Wow !!

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser