Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Lijkt een grap, is het niet: de reactie van deze politicus op korte aanraking van andere man

Een Amerikaanse politicus ligt onder vuur nadat hij een collega voor ‘homo’ uitmaakte nadat die kort zijn arm had aangeraakt. 

| Pim Prins

Het is niet de eerste keer dat de politicus zich fel uitlaat over homoseksualiteit.

Lees ook
Aanzoek in Australisch parlement tijdens debat homohuwelijk

Vastgelegd
Het incident is vastgelegd op video (zie hierboven). Te zien is hoe de democraat Matthew Bradford de arm van zijn buurman – republikein Daryl Metcalfe – kort aanraakt tijdens zijn betoog. Die reageert fel. “Ik ben heteroseksueel. Ik heb een vrouw en kinderen. Ik houd niet van mannen, zoals jij wellicht wel doet. Raak me alsjeblieft niet meer aan,” luidt het duidelijke verzoek van Metcalfe. Bradford loopt vervolgens rood aan, wordt lacherig en vraagt zich af hoe het gesprek hierna verder moet.

Zomaar tonen
CNN heeft Metcalfe opgezocht na het incident en vroeg hem wat hij zelf van zijn uitspraak vindt. “Homoseksuelen denken tegenwoordig dat ze overal hun seksualiteit kunnen tonen. Dat merk ik ook in debatten”, was zijn enige reactie.

Niet pro-homo
Metcalfe is een bekend tegenstander van homoseksualiteit volgens CNNDe omroep haalt een voorbeeld uit 2015 naar boven waarin Metcalfe homoseksuelen “tirannen” noemt. Het was zijn antwoord op het legaliseren van het homohuwelijk in de Verenigde Staten. “Het laat zien wat voor tirannen het zijn, omdat ze denken boven de wet van God uit te komen, boven de natuurwetten te kunnen staan en ook boven de wil van het Amerikaanse volk.”

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: CNN | Foto: Still Video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser