Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

video's

Alwin (27) laat in deze docu zien hoe het is om met een angststoornis te leven

Vorige maand spraken we Alwin Ritstier, die vanaf zijn negende een angststoornis heeft. Op YouTube maakte hij dat in video’s bespreekbaar, maar vanaf nu kun je zijn leven met een angststoornis in een documentaire zien.

| Yara Mureau

Toen we hem hier eerder over spraken, vertelde hij dat hij al drieënhalf jaar bezig is “met een speciale video om de angststoornis in beeld te brengen.”

Lees ook
Alwin (27) doorbreekt met zijn YouTube-video’s het taboe over psychische ziektes

Video’s op YouTube

Alwin Ritstier maakt samen met zijn vriendin Saske de Schepper video’s voor hun YouTube-kanaal Vet Gezellig. Elke maand snijden ze een ander maatschappelijk thema aan. “Dat idee is ontstaan vanuit mij”, vertelt Alwin. “Ik heb al een angststoornis vanaf mijn negende.” Zo’n angststoornis is voor iedereen anders. “Bij mij is het vooral de angst om dood te gaan.”

Docu

Hij vertelde ook dat de angststoornis grote invloed kan hebben op zijn dagelijkse leven, maar het domineert nooit in de video’s die het stel maakt. “Er zijn ook veel verhalen van anderen met mentale stoornissen.” Een bewuste keuze, want er was dus al een documentaire over zijn leven in de maak. De documentaire geeft vooral een inzichtelijk beeld om te laten zien hoe mensen met een angststoornis leven.

VIDEO'S | SNACKS | LIFESTYLE

Bron: Alwin Ritstier | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer video's

Lees dit ook even

Please update your browser