Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Van #FreeHermien tot #hitteplansongs: 6 x opvallende en trending hashtags van 2018

Van #FreeHermien tot #hitteplansongs: 6 x opvallende en trending hashtags van 2018

Het nieuwe jaar is alweer bijna in zicht en dus is het hoog tijd om terug te blikken. Twitter besloot ’t alvast te doen en deelt zes opvallende en trending hashtags van het jaar 2018. 

| Maaike van de Graaf

Zo bleek het het jaar te zijn van de #SiberischeBeer en #hitteplansongs.

Lees ook
#dankjedokter: 9 x de mooiste ervaringen die Twitteraars hadden met artsen

Trending op Twitter 2018

De opvallendste trendings maken een hoop duidelijk over het jaar 2018. Zo bleken Nederlanders maar al te fanatiek te zijn tijdens de Olympische Winterspelen en waren we ook nogal druk met actie voeren voor koe Hermien, die op weg naar het slachthuis wist te ontsnappen. Kortom, een jaar met veel verscheidene gebeurtenissen. We zetten de opvallendste op een rijtje:

#stormpoolen

Dat Nederland hier en daar altijd wat files heeft, is niets nieuws. Maar toen begin van dit jaar de storm compleet losbarstte (zie hier wat beelden), lag ook meteen het openbaar vervoer plat. Tienduizenden reizigers konden geen kant op. Gelukkig waren daar toen twitteraar Ionica Smeets en de NS. Zij vonden dé oplossing om alle vastgelopen reizigers veilig thuis te laten komen, namelijk met de hashtag #stormpoolen. Een daverend succes, want Nederland moest het doen met extra lange files.

Een greep uit de tweets: 

#FreeHermien

Het was wekenlang het gesprek van de dag toen koe Hermien en vriendin Zus in januari wisten te ontsnappen terwijl ze onderweg waren naar het slachthuis. Vriendin Zus werd al snel weer gepakt, maar Hermien wist een luttele twee maanden uit handen van de dierenarts te blijven. Dankzij een #cowfunding van de Partij voor de Dieren werd er genoeg geld opgehaald om het beest een rustige oude dag te geven. Twitteraars leefden massaal met Hermien mee en twitterden aan de lopende band onder de hashtag #FreeHermien.

Lees ook
Ontsnapkoe Hermien mag voor het eerst de wei in en van de foto’s worden wij heel vrolijk

Een paar tweets:

#SiberischeBeer

Door de hitte van de afgelopen maanden zou je bijna vergeten dat ’t ook ijskoud is geweest in Nederland, onder de noemer Siberische Beer welteverstaan. De ijskoude poollucht bereikte ons land en zorgde voor koude temperaturen die een aantal weken aanhielden, met een gevoelstemperatuur van -15 (!) graden. Het weer zorgde overigens niet alleen voor koude rillingen, maar ook voor prachtige plaatjes.

Lees ook
De Siberische beer brult: gevoelstemperatuur zakt tot -20 graden

Hashtag #SiberischeBeer:

#hitteplansongs

En van de Siberische Beer vallen we zo met onze neus in de hashtag #hitteplansongs. Hoewel de kou de eerste maanden van 2018 de boventoon voerde, gaat 2018 toch vooral de boeken in als een knetterwarm jaar. Het kon smeltend Nederland niet ontbreken aan een echte zomerhit en dus besloten twitteraars hun creativiteit te laten gaan onder de hashtags #hitteplansongs. Wij besloten er een aantal op een rij te zetten. Je leest ze hier.

Lees ook
Airco Borsato en Suddenly IJssie: 16 x ijskoude hitte-hits verzonnen door Twitteraars

Ijskoud gieren: 

#OS2018

We wonnen acht gouden medailles en in totaal twintig plakken tijdens de Olympische Winterspelen. Nederlanders waren weer dominante spelers op het evenement, net zoals op Twitter. Alleen al in ons land werden er 122.009 tweets verstuurd over de Olympische Spelen onder de hashtag #OS2018. Van frustraties tot zo trots als een pauw: allerlei tweets kwamen voorbij.

Lees ook
Ijskoud om te gieren: 10 x de leukste inhakers op de Olympische Winterspelen

#TV

Misschien niet heel opvallend, maar wel heel trending. Niet zozeer de hashtag #tv zelf ging als een raket, maar wel een aantal programma’s die onder die noemer vallen. Zo raakten kijkers op Twitter niet uitgepraat over #widm, #bzv en #expeditierobinson en zaten ze ook nog eens voor de buis voor een paar nieuwe favorieten. De Luizenmoeder scoorde direct en ook Boxing Stars maakte veel los.

Lees ook
Diederik Ebbinge verklapt wanneer opnames tweede seizoen ‘De Luizenmoeder’ van start gaan

Van Expeditie Robinson naar Wie is de Mol?

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG

Bron: Twitter | Foto: Twitter/LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser