tech

Zo kunnen mensen die je nummer niet hebben jou (helaas) toch dickpicks sturen

Zo kunnen mensen die je nummer niet hebben jou (helaas) toch dickpicks sturen

Ken je AirDrop? Een super handige app waarmee je zonder al te veel moeite met je telefoon bestanden via bluetooth en wifi naar een ander kan sturen.

| Gaby Boterkooper

Minder handig: als je een dickpick krijgt van een onbekende die bij je in de bus zit.

Lees ook
Zeven vrouwen eerlijk over de ‘dickpic’: ‘Ik word er wel geil van’

Geen telefoonnummer
Helaas kunnen mensen je in het openbaar vervoer via AirDrop gewoon foto’s sturen als je je bluetooth en wifi op je iPhone of iPad aan hebt staan. Dat betekent dus dat de mensen op je heen niet je telefoonnummer of mailadres nodig hebben om je ongewenste berichten te sturen.

App
Juliet Jeske uit New York vertelde Mashable dat ze de app gebruikte om audiobestanden van een collega te ontvangen, maar zich er niet van bewust was dat dit betekende dat onbekenden haar ook gewoon dingen toe konden sturen.

‘Big Dick Daddy’
“Ik zat in een drukke metro toen ik een air drop van een account genaamd ‘Big Dick Daddy’ ontving.” Ze vertelt dat de foto uit het niets in haar scherm verscheen en ze geen idee had wie de man was. “Ik heb direct mijn telefoon uitgezet en heb later de instellingen aangepast zodat ik geen AirDrops meer kan ontvangen.”

Gekke bestanden
En blijkbaar is Juliet niet de enige die dit soort gekke bestanden ontvangt. “Toen ik mijn vrienden over het voorval vertelde, zeiden ze dat het hun ook was overkomen. Ik had geen idee dat dit een ding was.” Niet alleen in haar vriendengroep, maar ook op Twitter blijkt er over gesproken te worden.

Voorkomen
Wil je voorkomen dat je op deze manier vieze foto’s kunt ontvangen, dan hoef je alleen maar even het onderstaande scherm naar boven te schuiven en bij de AirDrop ‘alleen contacten’ of ‘ontvangen uit’ aan te vinken.

SNACKS | BUITENLAND | TECH

Bron: Mashable | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser