Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Facebook-schandaal heeft gevolgen: aantal Europese gebruikers neemt voor het eerst af

Facebook-schandaal heeft gevolgen: aantal Europese gebruikers neemt voor het eerst af

De schandalen rond Facebook zijn het platform duur komen te staan. Het bedrijf groeit steeds minder hard én heeft minder Europese gebruikers dan ooit. 

| Maaike van de Graaf

Dat blijkt uit recente kwartaalcijfers die Facebook woensdag openbaar maakte.

Lees ook
Waarom je (ondanks privacy-gate) nog altijd zo verslaafd aan Facebook bent

Minder gebruikers

De beleggers moeten flink geschrokken zijn van de kwartaalcijfers, in de nasleep van het privacyschandaal rond het socialmediabedrijf en Cambridge Analytica. Het aandeel stond na de opening van het platform 19,4 procent lager, waardoor meer dan honderd miljard dollar aan beurswaarde is verloren. Ook het aantal gebruikers in Europa is flink gedaald. Afgelopen kwartaal waren er zo’n 279 miljoen Europeanen dagelijks actief, maar in het kwartaal daarvoor waren dat er nog 282 miljoen. Wereldwijd nam het aantal Facebook-gebruikers wél toe, maar ook weer minder snel dan verwacht.

Facebook-schandaal

Het platform ligt de laatste tijd onder vuur sinds bekend werd dat databedrijf Cambridge Analytica de gegevens van tientallen miljoenen Facebookgebruikers zou hebben gebruikt om president Trump te steunen tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Facebook kreeg daardoor veel kritiek op het privacybeleid.

Lees ook
Mark Zuckerberg geeft ook Europees Parlement uitleg over privacychandaal Facebook

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser