Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Apple-gebruikers opgelet: zó ga je beschermd het nieuwe jaar in

Apple-gebruikers opgelet: zó ga je beschermd het nieuwe jaar in

Tussen onze goede voornemens van 2019 staat vast niet het veranderen van je wachtwoorden. Maar da’s wél handig om eens naar te kijken.

| Amber Engelbracht

Met deze tips van Apple geef je je wachtwoorden een update naar veilig.

Veilige wachtwoorden

Onlangs introduceerde iOS 12 een aantal belangrijke nieuwe wachtwoord functies om onze gegevens veilig te houden. Met de update worden er automatisch sterke en unieke wachtwoorden voorgesteld, opgeslagen en gesynchroniseerd met andere apparaten.

Sterke wachtwoorden maken

Zit je met je handen in het haar wat betreft wachtwoorden bedenken? Dan is deze functie van Apple jouw redder in nood. Zodra je een app of website opent om een account aan te maken, voer je je gebruikersnaam of e-mailadres in. Zonder enige moeite bedenkt iOS 12 of macOS Mojave in no-time een geschikt wachtwoord. Accepteer de suggestie et voilà: daar is jouw nieuwe – ijzersterke – wachtwoord.

Lees ook
Cindy liet zich vrijwillig hacken: ‘Ik schrok ervan hoe makkelijk hij achter mijn wachtwoord kwam’

Sterk of ruimte voor verbetering?

Mocht je twijfelen of je toegangscodes tot bepaalde websites goed zijn, dan kan je het volgende doen. Ga naar de instellingen op je iPhone en kies ‘wachtwoorden en accounts’. Klik vervolgens op ‘wachtwoorden’ om een heel overzicht aan codes te zien. Zodra je een waarschuwingssymbool ziet in de vorm van een driehoek, is je wachtwoord – helaas – zwak. Maar geen zorgen: als je op het symbool klikt kun je je wachtwoord wijzigen. En nog fijner: Apple geeft zelfs een suggestie voor een sterker wachtwoord. Binnen een mum van tijd is alles weer veilig.

Ben je een Android-gebruiker en wil jij ook veilig het nieuwe jaar in? Klik dan hier voor een aantal handige tips.

SNACKS | LIFESTYLE | TECH

Bron: Apple | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser