Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Tikkie komt met drie nieuwe functies en die zijn verdraaid handig

Tikkie komt met drie nieuwe functies en die zijn verdraaid handig

De betaalapp Tikkie komt met een nieuw experiment. Het bedrijf wil het mogelijk maken om geld over te maken naar een mobiel telefoonnummer.

| Tim van Rodijnen

Een bankrekeningnummer is dan niet meer nodig.

Tikkie Pay

Dit is alleen mogelijk voor gebruikers van de betaalapp. Dat komt omdat Tikkie de mobiele nummers én het bankrekeningnummer van zijn gebruikers kent. De nieuwe manier van betalen wordt Tikkie Pay genoemd, en werkt via het mobiele nummer van de ontvanger (van het geld).

Niet meer wachten op een Tikkie

De functie maakt het met andere woorden mogelijk om geld over te maken vóórdat de ander een Tikkie heeft gestuurd. Nu is het zo geregeld dat degene die geld wil ontvangen een verzoek moet sturen naar zijn of haar contact. Binnenkort hoeft dat dus niet meer. Als je dan iemand drie bier (of wat meer biertjes) moet terugbetalen, kan je diegene gewoon uit zichzelf terugbetalen.

Test

Een kleine groep ‘Tikkers’ krijgt nu de mogelijkheid om de functie uit te proberen en geld over te maken naar iemand in hun contactenlijst. Als dat bevalt, kunnen andere gebruikers dat binnenkort ook snel doen. Volgens ABN Amro gebruiken ruim vier miljoen Nederlanders Tikkie als betaalmiddel.

Lees ook
Waarom apps (en iPhones) ons schermtijd laten zien en limieten laten instellen

Zakelijke accounts

In de update komt Tikkie ook met zakelijke accounts. Dat is met name voor zzp’ers handig. Die kunnen dan hun rekeningen aan klanten versturen. Ook maakt Tikkie het mogelijk om te betalen aan webwinkels. Als klanten hun 06-nummer invullen, krijgen ze een sms met een betaallink.

NIEUWS | TECH

Bron: Telegraaf | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser