Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Sta je dan met je falende robot: 'Ook zij kunnen een slechte dag hebben natuurlijk'

Deze video komt vers van de techbeurs in Las Vegas. En de beelden laten duidelijk zien dat het eigenlijk zo’n vaart niet loopt met kunstmatige intelligentie en robots.

| Pim Prins

Een recept met kip bedenken, blijkt bijvoorbeeld al erg lastig voor de robot in bovenstaande video.

Lees ook
‘Nóg beter dan een vibrator’: de mannelijke seksrobot is binnenkort verkrijgbaar

Aangenaam: CLOi
CES is de grootste technologiebeurs ter wereld en vindt op dit moment plaats in Las Vegas. Dagelijks komen daar beelden vandaan die de nieuwste technische snufjes aan ons laten zien. Zo ook van huisrobot CLOi die is ontwikkeld door elektronicagigant LG.

Hulpje in huis
In de video van de show waarin CLOi aan het publiek wordt getoond is de start veelbelovend: de presentator en CLOi nemen de dagplanning door. “Om 10.00 uur moet je naar de sportschool,” laat CLOi hem weten en ze zet direct de wasmachine aan om zijn sportkleding te wassen. Alleen vanaf dat punt lijkt de kleine robot er geen zin meer in te hebben. In een poging de boel te redden zegt de presentator: “Ook robots kunnen een slechte dag hebben natuurlijk.”

Minder stress?
Geen zin meer om je loodzware koffer te dragen? Dan is er in elk geval ook veelbelovend nieuws vanaf de beurs: er is een slimme koffer uitgevonden die achter je aan rijdt, en daar hoef je dus niets voor te doen. Nadeel is wel dat de technologie nog niet helemaal optimaal werkt, waardoor je koffer er ook zomaar vandoor zou kunnen gaan. Conclusie: we moeten jammer genoeg voorlopig nog steeds zelf onze koffer blijven sjouwen, maar er is hoop.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | TECH

Bron: Wired | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser