Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Onze gebeden zijn verhoord: Snapchat komt met update na storm aan klachten

Onze gebeden zijn verhoord: Snapchat komt met update na storm aan klachten

Er waren immens veel klachten, een petitie én 1,2 miljoen handtekeningen voor nodig, maar dan heb je ook wat: Snapchat gaat het nieuwe design, dat onlangs werd ingevoerd, aanpassen.

| Marloes van Wijnen

Da’s lekker wakker worden, hè.

Lees ook
Snapchat irritant na laatste update? Geen paniek, zo haal je de oude versie terug

Vrienden versus bedrijven

Ben jij een Snapchat-leek en heb jij eigenlijk geen flauw idee waar dit over gaat? Nou, het zit zo: in het nieuwe design van Snapchat, dat het bedrijf achter de app vorige week introduceerde, worden berichten van mediabedrijven gescheiden van berichten van vrienden. Die verandering werd doorgevoerd omdat het volgens het bedrijf een belangrijke stap zou zijn, willen ze op de lange termijn blijven groeien. Daarnaast was het bedrijf in de veronderstelling dat de update het gebruik van de app makkelijker zou maken, maar daar bleken de gebruikers het niet mee eens. En je begrijpt: die verhalen van mediabedrijven kunnen vele gebruikers gestolen worden.

Boze gebruikers

Dus kwamen deze boze gebruikers in opstand. Dat bleken er later iets meer te zijn dan verwacht, namelijk die eerder genoemde 1,2 miljoen, die allemaal een op touw gezette petitie ondertekenden. En tja, daardoor kon Snapchat bijna niet om wéér een nieuwe update heen. Wat nu dus ook gaat gebeuren.

Update

De update die Snapchat beschikbaar gaat stellen, laat het oude design niet terugkeren, maar voert wel enkele veranderingen in het nieuwe design door. Zo moet de introductie van tabbladen het makkelijker maken om de verhalen van je vrienden te vinden. Gevalletje eerst zien dan geloven?

Kun je niet wachten tot die update? Zo haal je de oude versie terug:

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TECH

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser