Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

PlayStation ziet af van spel dat mannen leert hoe je een vrouw het bed in krijgt

De game ‘Super Seducer’, waarin mannen een lesje verleiden krijgen, zal toch niet meer gespeeld kunnen worden op de PlayStation. 

| Marloes van Wijnen

Dat heeft een woordvoerder van het spelcomputerbedrijf bekendgemaakt.

Lees ook
Albert Heijn haalt voetbalspel dat alléén voor jongens bedoeld is uit de schappen

Ophef

Waarschijnlijk heeft die beslissing te maken met de ophef die er afgelopen dagen ontstond over het spel, al wil de woordvoerder dat (nog) niet bevestigen.

Super Seducer-Scenario’s

Afgelopen september maakte PlayStation bekend bezig te zijn met de ontwikkeling van de game. Het spel, bedacht door Richard La Ruina, die zichzelf de titel ‘datingcoach’ heeft gegeven, zou de vorm aannemen van een quiz, waarbij een (mannelijke) speler gepast moet reageren op een mogelijk date-scenario. Zo wordt er bijvoorbeeld een café getoond, waarin twee vrouwen op een bank zitten en met elkaar praten. De vraag luidt vervolgens: hoe kom je met deze vrouwen in contact?

Kritiek

Nadat de mannelijke speler gereageerd heeft op het scenario, krijgt hij heuse feedback van de datingcoach. Die feedback wordt overgebracht in een video, waarin de coach te zien is met twee halfnaakte vrouwen aan zijn zijde. Je raadt het al: dat deel van het spel kon rekenen op bakken kritiek. De meeste ophef werd echter veroorzaakt door het doel van het spel. Dat is namelijk gericht op het overhalen van een vrouw om haar het bed in te krijgen.

‘Positieve boodschap’

La Ruina heeft in een verklaring laten weten dat hij verbaasd is dat er zoveel ophef is rondom het spel. “We hebben ons uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat de boodschap positief is en dat eerlijk zijn de enige juist manier is om met vrouwen in contact te komen”, zo legt de datingcoach uit. Hij heeft nog niet gereageerd op het nieuws dat er van het spel wordt afgezien.

VIDEO'S | NIEUWS | TECH

Bron: The Verge | Foto: Still uit de video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser