tech

Je kind je telefoon geven? Het bezorgde deze moeder een geblokkeerde iPhone - voor 48 jaar

Je kind je telefoon geven? Het bezorgde deze moeder een geblokkeerde iPhone - voor 48 jaar

Kinderen spelen af en toe op een telefoon, dat is niet gek. Toch is het niet altijd handig, blijkt wel uit het verhaal van moeder Wei Chunlong uit Shanghai.

| Maaike van de Graaf

Haar zoontje heeft namelijk haar iPhone voor zo’n 25 miljoen minuten geblokkeerd. Dat komt neer op 48 jaar.

Lees ook
iPhone gaat berichten blokkeren tijdens autorijden

Vervelende melding

De Chinese vrouw besloot haar zoontje haar telefoon te geven, zodat hij video’s kon kijken. Niks aan de hand, dacht ze, totdat ze de iPhone zelf weer nodig had. Daar kreeg ze namelijk een nogal vervelende melding. Haar zoontje had behoorlijk vaak de verkeerde toegangscode ingetikt en dus was (en is nog steeds) haar iPhone voor 25 miljoen minuten geblokkeerd.

Oplossing

Dat de vrouw pech heeft, moge duidelijk zijn. Maar het is niet geheel onherkenbaar dat je je kind even met je telefoon laat spelen, toch? En dat kan dus leiden tot een geblokkeerde telefoon. Apple heeft namelijk de beveiliging zo ingesteld dat bij zes keer de verkeerde toegangscode op rij invullen, het apparaat vergrendelt en tijdelijk wordt geblokkeerd. Hoe vaker je de verkeerde code invoert, hoe langer je geen toegang hebt tot je telefoon. Hierbij wel een tip: als je je iPhone synchroniseert met iTunes, kun je de fout (gelukkig) nog herstellen.

SNACKS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | TECH

Bron: The Sun | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser