tech

Niet iedereen weet het, maar veel telefoons hebben een SOS-functie

Niet iedereen weet het, maar veel telefoons hebben een SOS-functie

Na het verschrikkelijke nieuws van Anne Faber hebben we het gevoel weer extra alert te moeten zijn. Deze telefoons zorgen ervoor dat we ons nét iets fijner voelen.

| Yara Mureau

Zij hebben namelijk een SOS-functie.

Lees ook
Oprichter AMBER Alert Frank Hoen: ‘Alarmsysteem kan ook gebruikt worden voor jongvolwassenen’

SOS-functie
Samsung en iPhone hebben allebei een SOS-functie. Zodra deze is geactiveerd, stuurt hij twee foto’s, een audio-opname en je exacte gpslocatie naar (een) gekozen contact(en). Zorg er wel voor dat je telefoon is opgeladen, want als de batterij leeg is, werkt de functie ook niet. KPN verstuurt geen MMS meer, dus via die provider ontvang je alleen de locatie. ‘Wij hebben Samsung tijdig op de hoogte gesteld, dus het is erg jammer te lezen dat zij geen alternatief hebben bedacht voor de foto’s en audio-opname. Ze geven zelf wel aan dat er bij een SOS zowel een MMS alsook een SMS wordt verzonden. Ondanks het feit dat de MMS niet meer werkt, moet de SMS wel verzonden worden’, schrijven zij op het KPN forum.

Samsung
Heb je een Samsung? Dan kun je de SOS-functie op de volgende manier inschakelen. Ga naar Instellingen en zoek in de zoekbalk naar ‘SOS’. Als je het hebt geactiveerd, dan doet de functie het door drie keer op de aan/uit-knop te drukken. Onze redactiecoördinator Madelijne doet het voor:

SOS-functie

SOS-functie

iPhone
Heb je een iPhone? Dan ben je verplicht om iOS11 te downloaden. Ga naar Instellingen en kies voor Emergency SOS. Daar kun je meerdere contactpersonen invoeren en aangeven of er een audio-opname en een locatie verstuurd mag worden. Bij de iPhone moet je vijf keer op de aan/uit-knop drukken.

Andere toestellen
Voor zover we weten hebben alleen iPhone en Samsung een eigen SOS-functie. Heb je een telefoon van een ander merk? Dan kun je voor zo’n functie een app downloaden. Bijvoorbeeld de 112 Alarm-app, waarmee je onopgemerkt en zonder te praten kunt aangeven dat je in nood bent. Een melding bij de alarmcentrale laat zien wie en waar je bent via het gps-systeem in een smartphone. De app Vertrouwde Contacten laat je van tevoren een locatie-melding instellen, zodat je telefoon je locatie deelt op het moment dat jij je onveilig voelt.

NIEUWS | TECH

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser