Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Gevangenis en behandeling geëist tegen man die Bekende Nederlanders hackte

Gevangenis en behandeling geëist tegen man die Bekende Nederlanders hackte

Mathieu M. (35) heeft een celstraf van twintig maanden opgelegd gekregen, waarvan tien maanden voorwaardelijk, wegens het hacken van onder meer Facebook- en e-mailaccounts van BN’ers.

| Jorieke van Noorloos

Dat heeft de rechter vandaag bepaald.

Lees ook
Sophie Hilbrand gehackt door man (35) die haar contacten vervolgens lastigviel

Straf

De officier van justitie wil ook dat M. direct na het uitzitten van zijn celstraf een klinische gedragsbehandeling ondergaat. Verder moet hij de acht maanden cel uitzitten die hem in een eerdere, vergelijkbare zaak voorwaardelijk zijn opgelegd.

Hack

De man zou verschillende BN’ers hebben gehackt, onder wie Sophie Hilbrand. Zij sprak zich hierover uit in een eerder interview met AD. “Hij stuurde berichten uit mijn naam naar allerlei mensen en verzamelde veel telefoonnummers van bekenden die hij dan ging bellen. Hij deed dan geloof ik voorkomen dat ik alleen op een hotelkamer zat, of zo”, aldus Hilbrand.

Lees ook
Vlogger Laura Ponticorvo confronteert pornohacker: ‘Schaam jij je niet?!

Opnieuw de fout in

M., afkomstig uit Houten, is volgens justitie tijdens zijn proeftijd van de vorige zaak opnieuw in de fout gegaan. Hij heeft het gros van de beschuldigingen bekend.

NIEUWS | BEKEND | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser