Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

LINDA.wonen: hier móet je heen tijdens de Dutch Design Week

LINDA.wonen: hier móet je heen tijdens de Dutch Design Week

Tatjana Quax, stylingdirector van Studio Aandacht, blogt voor LINDA.wonen. Deze week vertelt ze waar je moet zijn tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

| Tatjana Quax

Tot 25 oktober barst Eindhoven letterlijk uit zijn voegen van al het design dat er te spotten valt.

What if
What if is het thema van de Dutch Design Week dit jaar. What if… de Design Week een maand duurde? Dan was er geen vuiltje aan de lucht, want er is zoveel te zien dat vooraf kiezen waar je een kijkje wilt nemen een noodzakelijk kwaad is geworden. Dit zijn de plekken die je dit jaar niet mag missen en waar ik zelf zeker ga kijken.

1. In no particular order
Agata Jaworska stelde in opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een unieke tentoonstelling samen: In no particular order. Je ziet er werk van 36 veelbelovende ontwerpers uit disciplines die variëren van architectuur, mode, product- en grafisch design. Hun perspectieven en projecten geven inzicht in een hele nieuwe generatie ontwerpers, dus mis deze bundeling van talent vooral niet. Je vindt het werk op het spannende Strijp-S gebied, even buiten het centrum en om de hoek bij restaurant Radio Royaal, waar je eigenlijk óók even moet kijken.

InNoParticularOrder

2. Garden Galore
Ontwerpster Lenneke Wispelwey keert tijdens deze Design Week terug in de Vershal aan de Torenallee, en hóe. Ik word altijd blij van haar werk en dit keer belooft ze ons een kijkje in haar innerlijke droomtuin: een wereld vol groene curiositeiten, geïnspireerd door haar reis door Cuba waar alles als vanzelf lijkt te groeien en bloeien. De naam van de tentoonstelling vind ik ook heel spannend: Garden Galore.. als in een groene Bond-film.

Schermafbeelding 2015-10-19 om 11.40.50

3. Open ended & much more
De Kazerne is net als vorig jaar weer dé hotspot in het hart van de Dutch Design Week met in de line-up: de expo Open Ended van Lidewij Edelkoort (die trouwens verlengd is tot januari 2016 en aangevuld met een special van Brynjar Sigurdarson). Rond de binnenplaats vind je werk van honderd designers – zowel startende als gevestigde – en genoeg lekkers te happen en te drinken in het inmiddels befaamde restaurant. Vergeet niet te reserveren, want het loopt er flink storm deze dagen.

Schermafbeelding 2015-10-15 om 17.19.36

4. Thing Nothing
Het Van Abbemuseum en Design Academy Eindhoven organiseren de tentoonstelling Thing Nothing: een onderzoek naar de betekenis, waarde en toekomst van dingen. Taoïstisch design dus en wat mij betreft een echte aanrader. Je ziet er een scala aan interessante namen, waaronder werk van mijn favoriete ontwerpers Aldo Bakker (linker foto) en Jetske Visser (rechter foto). Lukt het niet om deze week langs te komen? Geen nood: de tentoonstelling duurt tot 15 november.

Schermafbeelding 2015-10-19 om 11.53.31

5. Piet Hein Eek en Dutch Invertuals
Het Piet Hein Eek-complex toont teveel projecten om op te noemen, dus gaat dat vooral zien. Zelf presenteert Piet Hein Eek een nieuwe collectie voor het eigenzinnige label NLXL: marmer van een oud Amsterdams pand was de inspiratie voor dit behang waarmee je je muren thuis omtovert tot grafische illustraties (linker foto). Tenslotte No Static, de presentatie van Dutch Invertuals: curator Wendy Plomp (rechter foto) toont werk van onder meer Alissa+Nienke en Jolan van der Wiel, in een bijzondere setting waarop ik me nu al verheug.

Schermafbeelding 2015-10-19 om 12.56.24

Natuurlijk is dit slechts een kleine selectie van alles wat er te zien is, dus stiekem noem ik ook nog de studio van Jeroen Wand, de Alchemy Factory van AtelierNL en de knikkerbaan van Sissy-Boy in gebouw ‘De Blob’ tegenover de Design Academie. En als je daar toch bent: steek dan even de straat over voor het talent van de toekomst.

SNACKS | WONEN | TECH

Bron: Dutch Design Week

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser