Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Jongen (16) bedenkt app tegen voedselverspilling

Jongen (16) bedenkt app tegen voedselverspilling

De vijftienjarige Ian van der Wurff kwam vorig jaar met een briljant idee. Na een etentje met zijn vrienden vond hij het zonde om het overgebleven voedsel weg te gooien. Daar bedacht hij wat op.

| Emma van Kronenburg

Hij besloot dat het veel mooier zou zijn als hij het eten kon aanbieden aan mensen bij hem in de buurt.

BUBBA
Mensen die geen geld hebben bijvoorbeeld. Of mensen die geen tijd hebben om te koken. Volgens Ian gooien we elke dag zóveel eten weg, terwijl er tegelijkertijd mensen zijn die niets te eten hebben. Daarom bedacht hij de app BUBBA.

Aanbieden of ophalen
BUBBA kan op twee manieren gebruikt worden. Je kunt eten aanbieden of ophalen. Je hoeft je alleen even te registreren via Facebook of een account aan te maken. Daarna kun je precies filteren op het soort eten dat je zoekt of aanbiedt. Van vlees tot vis en van soep tot snacks. Handig.

Koelkast
Ian is niet de enige die voedselverspilling tegengaat. Minu Pauline, eigenaresse van het restaurant Pappadavada in India, zette een koelkast buiten waar iedereen zijn restjes eten in kan stoppen. Elke voorbijganger kan daar dan iets uit pakken.

Downloaden
Je downloadt BUBBA hier voor iOS en Android.

Schermafbeelding 2016-04-05 om 16.07.08

Nieuw: tech op LINDAnieuws.nl. KPN en LINDAnieuws laten vrouwen in deze rubriek zien hoe innovatie en techniek hun leven leuker en makkelijker maakt.

NIEUWS | TECH

Bron: BUBBA | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Ilse JellemaIlse Jellema

fantastiscch!

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser