Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Instagram experimenteert met verwijderen volgers voor openbare accounts

Instagram experimenteert met verwijderen volgers voor openbare accounts

Als je Instagramaccount openbaar is, kan iedereen je foto’s zien. Ja, ook je ex of die moeilijke collega. Blokkeren kan, maar is ook weer zo wat. Instagram heeft daar een oplossing voor.

| Stijn de Vries

Instagram test nu een functie waarbij openbare accountbeheerders hun volgers kunnen verwijderen als ze dat willen.

Blokkeren kun je leren

Als je een privé-account hebt, kun je nog mensen afwijzen die je willen volgen. Maar is je account openbaar, dan kun je alleen ongewenste volgers blokkeren of rapporteren. Daar heeft Instagram nu een oplossing voor bedacht: je kunt je ongewenste volgers verwijderen zonder ze te blokkeren, mocht je een openbaar profiel hebben.

Test

Nu is de functie nog niet voor iedereen te gebruiken, het wordt voornamelijk bij Instagrammers met een Android-telefoon getest. Meerdere mensen zouden de ‘Verwijder Volger’-functie zien op hun Android-telefoon. Om te kijken of jij dit ook kunt: Ga naar je eigen profielpagina, klik op je ‘volgers’, en dan zou je een icoontje met drie verticale stippen aan de rechterkant van een gebruikersnaam moeten zien. Als je daarop klikt, kun je een volger verwijderen. Gelukkig krijgt de verwijderde persoon geen melding als hij of zij door jou verwijderd is, dat scheelt.

Lees ook:
Met de nieuwe muzieksticker van Instagram kan jouw lievelingslied onder je Story

SNACKS | LIFESTYLE | TECH

Bron: The Verge | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser