Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

We waren live in het Steve Jobs Theater: dit zijn de nieuwe iGoodies van Apple

Voor sommige mensen – onder wie uw hoofdredacteur – is september een mooie maand. Traditiegetrouw presenteert Apple haar nieuwste updates & upgrades. Wij waren erbij, in het Steve Jobs Theater in Apple Park in Cupertino.

| Jossine Modderman

Het eerste ‘nieuwtje’ komt van opperbaas Tim Cook: Apple heeft 2 miljard devices verkocht. Dat betekent dat 1 op de 3,5 wereldburgers wel eens aan de Apple is geweest.

Apple-event

10.15 uur Apple Watch S4: op je gezondheid

Groter scherm, dunner, sneller, mooier (hoewel daar de meningen nog wel eens over willen verschillen) en vooral nuttiger door een nog fermere nadruk op fit leven en gezondheid. De nieuwe Apple Watch Series4 kan namelijk een ECG nemen van je hart. Ondersteund door zowel de Amerikaanse hartassociatie en de medische waakhond, FDA. Plus – en dit vinden we echt wel een toevoeging voor bijvoorbeeld hulpbehoevende senioren – het apparaat merkt een harde val op waarna, na enige tijd, hulpinstanties ingeseind kunnen worden. Volgens Apple is de AW4 de beste vriend die je kunt hebben, want hij geeft eerlijk aan hoe je ervoor staat en wanneer je hulp nodig hebt. Het 40 mm model kost 429 euro. De grotere 44 mm komt op 459 euro. Vanaf 14 september te bestellen.

Apple event

apple event watch

Bron: One More Thing.

10.44 uur De pronkstukken: iPhone Xs en XsMax

Er gaat een orgastisch gejuich door de zaal als de termen ‘7 nanometer’ en ’12 bionic’ en ‘neural engine’ en ‘core ML’  en ‘dual sim’ vallen. Voor het gewone volk, zoals wij: de opvolger van de iPhone X heeft een soort slimme kernreactor als chipset. Gamers, video-junkies, foto-profs, liefhebbers van augumented reality (AR) zullen in katzwijm vallen bij de presentaties van de XS (zie: video boven artikel) met een scherm van bijna 15 centimeter. Superlatieven schieten Apple te kort om deze generatie smartphone te beschrijven: mooier, sneller, slimmer, krachtiger, zuiniger en met een batterij die nóg langer meegaat. En hij kan langer onder water overleven dan wij: 2 minuten op 30 meter moet-ie aankunnen. Daarbij is de Xs Max is ook nog eens de grootste ever, met een scherm van 17 centimeter. Manmanman. Overigens is een belangrijke reden om schermen steeds groter te maken het feit dat we alom series en films op onze smartphone bekijken. Apple verdient natuurlijk flink aan hardware maar op de inkomsten uit de app store wordt ook niet gespuugd. Dus hoe meer games en VOD-apps er worden gedownload, hoe, nou ja, beter.

Onderstaande foto, op de cover van TIME, is gemaakt met de XS. Zo zegt een foto toch maar weer meer dan duizend superlatieven. De Xs begint bij 999 dollar. De Xs Max loopt van een flinke 1100 euro (64 GB) tot tussen een serieuze 15 en 1600 euro (512 GB). En, voor de liefhebbers: de Xs en XS Max zijn nu ook in blinkend goud.

apple-event

iphone xs iphone xs

11.00 uur Terug naar realiteit: de iPhone Xr

Vorig jaar, met de lancering van de iPhone X, kon Apple rekenen op flink wat gefronste wenkbrauwen. Want naast de gebruikelijke fraaie superlatieven kon ook deze worden toegevoegd: de duurste ooit. Met de iPhone Xr laat Apple zien dat ze ook luistert: deze smartphone kan heel goed meekomen, maar begint bij 799 dollar. En in lollige kleurtjes zoals geel, rood en lichtblauw. Verwacht Apple veel van.

11.50 uur Mooier, sneller, krachtiger maar ook béter?

Één ding nog: hoe duurzaam is het rijkste bedrijf ter wereld dat, zoals Cook al zei, ook verantwoordelijk is voor 2 miljard devices in de wereld? Worden de knappe koppen niet alleen ingezet voor sneller, groter en beter maar ook voor écht beter? De boodschap is vandaag: ze doen hun best. Hartstikke belangrijk vinden ze de aardbol en ze voelen wel degelijk grote verantwoordelijkheid. Sowieso is Apples hoofdkantoor zowat gebouwd van zonnepanelen, maar ook legt men de nadruk op ‘renewable energy‘ en de verwijdering van kwalijke goodies zoals arsenicum, kwik, PVC en nog een handvol meuk die je niet in je broekzak wilt hebben.

Iphone XS

apple event

12.00 uur Goodbye, says Tim

En dat was het voor dit jaar. Gauw naar de ‘hand-out‘ zoals dat heet, waar we de nieuwe spullen mogen aanschouwen. Zie onder  P.s kijk ook even naar onze insta-stories (LINDAxApple) Alsóf je erbij was 🙂 Bye!

Nee, toch nog één ding: kijk bij de collega’s van Tweakers voor álle, maar dan ook álle specificaties van de Xr, Xs, Max en Apple WatchS4.

Apple-event

Apple-event  Apple-event Apple-event

 Lees ook
Apple presenteert vanavond de najaarscollectie (en wij zitten front row)

NIEUWS | TECH | LIVEBLOG

Bron: LINDAnieuws | Foto: One More Thing / Jossine Modderman

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser