Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Spraakassistent Duplex van Google voor jou een afspraak bij de kapper

Komende weken gaat Google haar AI spraakassistent Duplex testen. Het is nu al een behoorlijke slimme vent (of vrouw): een afspraak maken met de kapper of bij een restaurant doet ie moeiteloos.

| Denise Mulder

AI zijn de enige twee letters die er tegenwoordig nog toe doen in de tech-wereld.

Lees ook:
Da’s handig: de nieuwe leesfunctie van Google herkent alles waar je naar kijkt

Knipbeurt

Google liet even haar spierballen zien tijdens een ontwikkelaarsconferentie: het techbedrijf liet Duplex een afspraak maken bij een restaurant waar wat spraakverwarring heerst. Duplex had echter geen enkele moeite met de onverwachte wendingen in het gesprek. Ook lieten ze hem/haar een knipbeurt inplannen bij de kapper. De zaal lag collectief dubbel (zie video) toen de robot ‘uhm’ zei, nadat de kapper vroeg of ze even kon wachten. Een zeer menselijke reactie, precies wat sommigen grote zorg baart.

Net een mens

Punt is dat Duplex niet alleen als een mens klinkt en klaarblijkelijk kan reageren, het kan zich dus ook stiekem voordoen als een mens. Kortom, zeggen criticasters van de toenemende slimheid van AI’s, hoe weten wij of we met een collega mens of een artificiële te maken hebben? En: Duplex is voor bedrijven enorm interessant – een assistent die nooit moe is en altijd aan het werk is.  Wat betekent dat voor ademde assistentes? Vragen die de komende jaren absoluut beantwoord moeten worden. Dit laat onverlet dat Duplex behoorlijk awesome is. Kijk zelf.

VIDEO'S | NIEUWS | APPS | TECH

Bron: YouTube | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser