tech

Geinig weetje: op vrijdag praten we het meest over drank

Geinig weetje: op vrijdag praten we het meest over drank

Tja, er is onderzoek naar gedaan, dus we kunnen er écht niet onderuit: wij Nederlanders facebooken, twitteren en instagrammen op vrijdag het allerliefst over -jawel- alcoholische versnaperingen.

| Malu Pesulima

Uit het onderzoek van Buzzcapture blijkt dat de non-alcoholische dranken doordeweeks populair zijn: ’s ochtends wordt er het meest over cappuccino gepraat, ’s avonds (toch weer) over een sterke borrel.

Zo ziet onze dag eruit…
Hoe dit is onderzocht? Allereerst werd er gekeken naar welk drankje populair is, op welk uur van de dag. Het resultaat luidt: ’s ochtends tussen negen en tien uur wordt er het meest gepraat over cappuccino. Na ons cappuccino-ontbijt wordt er vooral gepraat over chocolademelk, met een piek tussen twaalf en één uur ’s middags, en na het middaguur wordt er tot de avond vooral over wodka, whiskey en gin tonic gesproken.

Zaterdag: wodkadag
Ook werd de populairste dag van de week onderzocht: op vrijdag praat heel Nederland het meest over alcoholische drank op social media, zoals bockbier, radler, whiskey en gin tonic. Wodka is populairder op zaterdag.

Nieuw: tech op LINDAnieuws.nl. KPN en LINDAnieuws laten vrouwen in deze rubriek zien hoe innovatie en techniek hun leven leuker en makkelijker maakt.

NIEUWS | TECH

Bron: Dutch Cowgirls | Foto: Flickr CC

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Mariette ReinekeMariette Reineke

Terwijl er zoveel belangrijke, mooie, verdiepende en nodige onderwerpen zijn waar we het momenteel over kunnen hebben, dan is het best jammer dat er op vrijdag voornamelijk over alochol wordt gesproken.

Meer tech

Meest gelezen

Meer tech

Lees dit ook even

Meer tech

Please update your browser