Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Apple presenteert vanavond de najaarscollectie (en wij zitten front row)

Apple presenteert vanavond de najaarscollectie (en wij zitten front row)

Apple-aficionado’s weten dat september dé maand is waarin nieuwe iGoodies gepresenteerd worden. Apple’s Special Event barst op 12 september (ja, dat is vanavond) los. En ja: we zijn er weer bij.

| Jossine Modderman

Schiet ons niet neer als het navolgende niet uitkomt (Apple houdt de kaken altijd stijf op elkaar tot het moment suprême), maar deze spulletjes zouden wel eens de revue kunnen passeren.

Special Event

Net als vorig jaar organiseert het miljardenbedrijf het event op Apple Park in Cupertino, nabij het UFO-achtige hoofdkantoor waar, behalve Apple ingewijden en zo nu en dan een beroemdheid, helaas geen bezoekers mogen komen.

Om 19.00 uur Nederlandse tijd zal eindbaas Tim Cook het podium in het Steve Jobs Theater betreden en één voor één de noviteiten aan, pak ‘m, beet 1500 internationale techjournalisten (en één hoofdredacteur van LINDAnieuws) presenteren. Uiteraard kun je de hele mep live volgen op apple.com. Of natuurlijk hier, op je favoriete site.

3 x nieuwe iPhone…

…aldus de tech-grapevine. Wat we bijna zeker weten is dat er drie nieuwe iPhone 2018-modellen gepresenteerd zullen worden: iPhone 9, iPhone XS en iPhone X Plus. De iPhone 9 zal een stuk goedkoper worden dan andere iPhones en lijkt op de iPhone X met Face ID, maar met een 6,1-inch LCD-scherm. De XS volgt de 5,8-inch OLED iPhone X op. Blief jij groot, groter, grootst? Heb je waarschijnlijk geluk. De allergrootste iPhone ooit (maar liefst 6,5-inch!) iPhone X Plus is dan dé telefoon voor jou (en indien je handen hebt als kolenschoppen).

apple pexels

Apple Watch

Nieuwe iPhone = nieuwe Apple watch. De Apple Watch Series 4 heeft een groter scherm omdat de schermranden verdund zijn. Dit is voor het eerst dat het uiterlijk van de Watch sinds 2015 wordt gewijzigd. Goed nieuws: de horlogebandjes blijven waarschijnlijk gewoon lekker passen.

iOs 12

iOs 12 wordt ook bijna gelanceerd en werkt op ieder apparaat dat nu op iOs 11 draait. Er is vooral gefocust op de snelheid en de stabiliteit van oudere apparaten. Ook zijn er nieuwe functies: meer inzicht in het accugebruik van de apps en Siri is meer van nut door Shortcuts.

apple

AirPower

Er zou eigenlijk al een draadloze 3-in-1 AirPower op de markt moeten zijn, maar dit duurt langer dan gepland. Apple heeft nog niet officieel bevestigd dat dit product uitgebracht gaat worden, maar we weten het vrijwel zeker dat-ie er gaat komen. Megafijn, want dan heb je de optie om je draagbare apparaten samen op te laden.

AirPods

De AirPods zijn misschien wel de beste ‘kleine vinding’ van Apple ooit. Wat een godallemachtig handige dingen, deze draadloze oortjes – serieus waar. Ze bestaan sinds 2016 en er is een kans dat ze nu worden vernieuwd. We weten zeker dat ze draadloos opgeladen kunnen worden en dat de accuduur ook verbeterd wordt (YES!). Maar echt concrete geruchten zijn er niet. Ook is de iPad Pro 2018 met Face ID een twijfelgevalletje. Het laatste model komt uit 2017; alweer een tijdje geleden dus. Ook beschikt-ie niet over Apple’s A12-chip en Face ID. Grote kans dat we pas een nieuwe iPad gaan zien als er ook nieuwe MacBooks worden gelanceerd. Meestal wordt hier een ander event voor georganiseerd.

Waarom wij erbij?

We zouden bijna zeggen: who cares maar het is toch wel bijzonder. Nederland wordt namelijk vertegenwoordigd door slechts vier journalisten van nu.nl, BRIGHT, Tweakers en LINDAnieuws. Omdat wij met een vrouwelijk oog kijken. Wil natuurlijk niet zeggen dat we alles als een zoet appeltje prijzen – zo zijn we niet getrouwd, zeg – maar Apple is, zeker ook voor tech-vrouwen, een mooi merk om te volgen. Daarom neemt bovengetekende je morgenavond mee in het tech-event van het jaar. Kijk op LINDAnieuws, of volg ons live op Facebook LINDAnieuws, óf kijk af en toe op de Insta-stories van @linda. P.S.: front row zitten we niet hoor, maar zo voelt het wel.

Lees ook:
Met deze update maakt Apple ons bewust van onze telefoonverslaving

NIEUWS | TECH

Bron: One More Thing | Foto: Google

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Jamey ForesterJamey Forester

Apple maakt onlangs een slechte techniek en vooral telefoons. Ik hou ook niet van hun logo, ik kan veel beter doen op Logaster https://www.logaster.com/nl/ .

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser