tech

App 'Doula' loodst je door eerste uren van de bevalling

App 'Doula' loodst je door eerste uren van de bevalling

Verwacht je binnenkort een baby? Tijdens de bevalling kan de gratis app ‘Doula’ van Marijke Sabie (foto) van pas komen. Ze loodst je door de eerste uren.

| Madelijne Daub

De Amsterdamse verloskundige Marijke bedacht de app een paar jaar geleden en heeft ‘m nu grondig vernieuwd.

Ervaren vrouw
Een doula, eh.. que? “Dat is een ervaren vrouw, niet per se medisch geschoold, die de hele bevalling bij je is”, legt Marijke uit. “Ze kletst je erdoorheen.” De app is wereldwijd inmiddels 50.000 keer gedownload.

Adem in, adem uit…
Ze heeft de app zelf ingesproken: “Als je een wee hebt, druk je op een knop en ga ik op een rustgevende manier tegen je praten, zodat je een lage ademhaling krijgt. Als je uit de wee bent, help ik je weer ontspannen.”

‘App of geen app’
Handig, maar worden vrouwen dan in die eerste uren van de bevalling niet langer alleen gelaten? Aangezien de app je er toch doorheen loodst in het begin? Marijke denkt van niet: “Als je belt met je verloskundige, dan komen we, app of geen app.”

Sluimerstand #aan
De doula is dus een steuntje in de rug: “Je wil voorkomen dat mensen heel erg in de stress raken van de eerste uren van hun bevalling. Soms kom ik bij stellen en hebben ze al úren weeën lopen timen. Ik zie graag dat ze die eerste uren in de sluimerstand lekker in bed blijven liggen.”

Moedertaal
‘Doula’ is nu in zes talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Spaans, Marokkaans, Turks en Duits. Want, concludeert Marijke: “Je wil op zo’n moment toch het liefst in je moedertaal worden toegesproken.”

NIEUWS | TECH

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Mirjam BrandwijkMirjam Brandwijk

Ben 22 november 2015 bevallen in het WKZ. Vond de app ideaal! Had hem van tevoren beluisterd en vond het nogal irritant, maar toen ik eenmaal weeen had was het heel fijn. Rustgevend en duidelijke instructies, daarnaast ook mooi dat er bijgehouden wordt hoelang de weeen duren, hoeveel tijd ertussen enz. Ook al beval je in het ziekenhuis, het eerste gedeelte van je bevalling ben je toch vaak alleen (met je partner) dus dan is de begeleiding van de app geweldig. Voor aanstaande moeders;zeker een aanrader!

Meer tech

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser