tech

Altijd te volgen: WhatsApp introduceert functie voor live delen van je locatie

Altijd te volgen: WhatsApp introduceert functie voor live delen van je locatie

WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe functie, waarbij je je familie en vrienden van nóg meer op de hoogte kunt stellen. Waarvan nu dan weer?

| Boris Lemereis

Nou, van je locatie.

Lees ook
Niet iedereen weet het, maar veel telefoons hebben een SOS-functie

Live
Maar kon dat niet al? Ja, dat kon inderdaad al, maar toen was er nog sprake van een statische locatie. Met de nieuwe functie kunnen mensen je ook live volgen als je beweegt. Dan hoef je na het versturen van je locatie niet meer op één plek te blijven staan.

Handig
Volgens WhatsApp is de nieuwe functie praktisch om ‘met vrienden af te spreken, je geliefden te laten weten dat je veilig bent, of om je reis te delen.’ Je kunt altijd beheren met wie en voor hoe lang je je locatie deelt. Stoppen is altijd mogelijk, of je kunt gebruikmaken van een aflopende timer.

Veiligheid
Superpraktisch, maar is het wel veilig? Vanochtend bleek nog dat vreemden relatief makkelijk bepaalde types GPS-horloges voor kinderen konden hacken, en de locatie zelfs kon worden veranderd. Die kans is bij WhatsApp een stuk kleiner. Bij het versturen van de locatie wordt gebruik gemaakt van end-to-end encryptie, waarbij berichten worden beveiligd zodat alleen de twee partijen die met elkaar communiceren de gegevens kunnen aflezen.

De functie wordt de komende weken uitgerold voor Android en iOS.

NIEUWS | TECH

Bron: Whatsapp | Foto: WhatsApp

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser