Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Advertentievrij YouTube kijken kan vanaf vandaag ook in Nederland

Advertentievrij YouTube kijken kan vanaf vandaag ook in Nederland

Spotify en Apple Music hebben er een concurrent bij: vandaag lanceert YouTube zijn nieuwe dienst YouTube Music ook in Nederland. En dat heeft meer voordelen dan alleen muziek.

| Sascha Vos

Reclame-vrij kijken kan namelijk vanaf vandaag ook in Nederland, maar wel tegen betaling.

Groot aanbod

YouTube Music is de muziekdienst van Google, met een groter aanbod dan andere streamingdiensten. Naast officieel gepubliceerde nummers en albums, bevat de nieuwe app ook muziekvideo’s, live-optredens en covers van bekende nummers. De app is gratis en, net als Spotify, wisselt YouTube Music je geluisterde nummers af met advertenties. Om ongestoord en advertentievrij te luisteren, moet je betalen.

Maandelijks bedrag

Voor tien euro per maand luister je onbeperkt naar je favoriete nummers zonder advertenties. Naast ongestoord luisteren, biedt YouTube premium ook nog een aantal andere functies. De functie die wij het fijnst vinden: de app speelt door op de achtergrond, als je hem wegklikt. Google gaat ook Netflix achterna: op YouTube Premium zullen zelfgemaakte films en series verschijnen – alleen voor abonnees dus.

Lees ook: 
Best confronterend: YouTube vertelt ons hoeveel tijd we in de app besteden

NIEUWS | TECH | MUZIEK

Bron: Parool | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser